• Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan.
  • Erdogan i-amulțumit lui Putin pentru ,,atitudinea pozitivă” faţă de prelungirea acordului de export al cerealelor prin Marea Neagră.
  • Cei doi lideri au discutat şi despre normalizarea relaţiilor turco-siriene.

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a informat sâmbătă Kremlinul, scrie presa străină.

Erdogan i-a mulţumit lui Putin pentru ,,atitudinea pozitivă” faţă de prelungirea acordului de export al cerealelor prin Marea Neagră şi şi-a arătat ,,înţelegerea faţă de poziţia de principiu a părţii ruse faţă de aplicarea integrală a părţii a doua a acordului, de înlăturare a barierelor pentru produsele agricole ruseşti” , afirmă comunicatul Kremlinului.

Rusia a pus luni condiţii pentru a accepta o nouă prelungire a acordului care permite exportul cerealelor printr-un coridor securizat din porturile ucrainene la Marea Neagră, iar Putin a spus că Moscova ar putea trimite cereale gratuit în ţări africane dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Putin şi Ergodan ,,şi-au exprimat satisfacţia faţă de dinamica pozitivă a relaţiilor comerciale şi economice, implementarea cu succes a proiectelor strategice comune în sectorul energetic, inclusiv furnizarea de gaze şi construcţia centralei nucleare de la Akkuyu în Turcia” , adaugă preşedinţia rusă.

Comunicatul precizează că cei doi lideri au discutat şi despre normalizarea relaţiilor turco-siriene.

Citește și:

Biden, amenințări la adresa Iranului: „Statele Unite vor acționa în forță. Nu faceți nicio greșeală”

Papa Francisc extinde legea bisericească privind abuzurile sexuale: „Și adulții pot fi victime”

Ora Pământului: De ce oamenii din întreaga lume își sting luminile