• Președintele rus Vladimir Putin a sosit marți la Beijing pentru a se întâlni cu președintele chinez Xi Jinping.
  • Se așteaptă ca Xi să stabilească calea pe care va trebui să o urmeze BRI, pe care a poziționat-o ca pe o alternativă la dezvoltarea condusă de Occident.
  • Cei doi lideri urmează să aibă o întâlnire bilaterală, în condițiile în care invazia Rusiei în Ucraina îl lasă pe Putin tot mai izolat.

UPDATE-Xi și Putin sosesc împreună

Președintele chinez Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin tocmai au sosit, intrând împreună în sală.

Xi și-a ocupat apoi locul pe podium, în centrul primului rând, cu Putin chiar lângă el.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele rus Vladimir Putin a sosit marți la Beijing pentru a se întâlni cu președintele chinez Xi Jinping, în cadrul unei călătorii extrem de urmărite, menită să pună în evidență încrederea și parteneriatul „fără limite” dintre cele două țări, chiar dacă războiul din Ucraina a continuat, scrie Reuters.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

În doar a doua sa călătorie în străinătate de când Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele său în luna martie, Putin a aterizat marți dimineață pe Aeroportul Internațional din capitala Beijing, unde a fost întâmpinat de ministrul chinez al comerțului, Wang Wentao.

Aceasta este, de asemenea, prima călătorie oficială a șefului de la Kremlin în afara fostei Uniuni Sovietice în acest an, după ce a vizitat Kârgâzstanul, o fostă republică sovietică, la începutul acestei luni.

Citește și: