Raed Arafat: „Există posibilitatea de a avea la un moment dat un val nou”

Mediafax Foto
  • Raed Arafat spune că amenințarea unui nou val al pandemiei de coronavirus există în continuare.
  • Arafat: „Nu ar trebui să ajungem la valul 4 pentru că avem vaccinuri”.
  • Arafat: „Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, reducem acest risc”.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a precizat, joi, că, deși vaccinurile existente ar trebui să conducă la evitarea unui al patrulea val de COVID-19, această amenințare există în continuare.

„O să parafrazez ce a zis premierul, că nu ar trebui să ajungem la valul 4 că avem vaccinuri, avem capacitate de vaccinare şi ar trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, reducem acest risc. Dacă rămânem mai puţini vaccinaţi şi dorinţa de vaccinare rămâne una scăzută, posibilitatea de a avea la un moment dat un val nou există, nimeni nu poate să o nege, mai ales că acest lucru depinde de evoluţia pandemică nu numai în România, pe plan internaţional”, a declarat Arafat, la Guvern.

Arafat: „Sfatul de a se vaccina rămâne sfatul numărul 1 pentru noi”

Mai mult, Raed Arafat a adăugat că vaccinurile sunt eficiente în ceea ce privește noile tulpini, iar în acest sens, vaccinarea ar trebui să fie o prioritate, chiar pentru a evita un nou posibil vârf de cazuri.

„Poate că nu e egală cu varianta iniţială, dar există, adică cine se vaccinează cel puţin probabil că va limita posibilitatea să aibă o îmbolnăvire gravă. Sfatul de a se vaccina rămâne sfatul numărul 1 pentru noi dacă vrem chiar să nu ajungem într-o fază nouă de un vârf nou, în următoarea perioadă”, a conchis Raed Arafat.