• Raed Arafat a explicat într-un filmuleț pe Facebook de ce au fost evacuați pacienții de la Spitalul Foișor în miezul nopții.
  • Raed Arafat: „Sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut. Voiam să punem la dispoziție, în București, încă un număr semnificativ de paturi cu oxigen și terapie intensivă”.
  • Raed Arafat a vorbit și despre situația paturilor COVID din București și din țară.

Raed Arafat a explicat în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook că în dimineața zilei de sâmbătă, 10 aprilie 2021, în jurul orei 09:00, Direcția de Sănătate Publică a început evaluarea Spitalului Foișor din București, pentru a emite autorizația de spital COVID.

Arafat a spus că la ora 11:00 a fost externat și transferat ultimul pacient. Acesta a fost externat cu o ambulanță către domiciliu.

Raed Arafat, despre evacuarea Spitalului Foișor în miezul nopții

„Noi am trimis, de fapt, ordinul în cursul zilei de vineri, la prânz, iar echipa noastră era la spital în jurul orei 15:00. Știu că s-a produs un disconfort, știu că multă lume vede asta incorect pentru cei internați la Spitalul Foișor.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut. Voiam să punem la dispoziție, în București, încă un număr semnificativ de paturi cu oxigen și terapie intensivă. Astfel încât pacienții care se aflau în unitățile de primiri urgențe să nu rămână acolo din lipsă de spațiu”, a explicat Raed Arafat.

„În jurul orei 14:30 – 15:00, a fost emisă autorizația că Spitalul Foișor poate să primească pacienți. Sunt 20 de paturi de terapie intensivă și 90 de paturi cu oxigen. Patru pacienți au ajuns deja la spital, pe paturi de terapie intensivă”, a transmis Raed Arafat.

Raed Arafat, despre unitatea mobilă COVID de la Spitalul Victor Babeș din București

„În paralel, s-a finalizat racordarea la curent a unității mobile de la terapie intensivă pentru Spitalul Victor Babeș. 4 pacienți au fost deja transferați. La Spitalul Foișor vom continua să transferăm pacienți pe măsură ce avem capacitate în acest sens. Situația este dinamică și pot apărea locuri suplimentare”, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Azi, la ora 11:00, am avut 784 de cazuri în UPU, la nivel național”

„Azi, la ora 11:00, am avut 784 de cazuri în UPU, pe plan național: 11 dintre aceștia intubați și confirmați cu COVID și 4 suspecți, care au fost intubați și ventilați în UPU. 106 confirmați cu necesar de ventilație non-invazivă și 12 suspecți care au nevoie de ventilație non-invazivă.

Plus 190 de persoane confirmate, care aveau nevoie doar de oxigen, dar și 77 suspecți cu nevoie de oxigen”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: „În București sunt 159 de pacienți în UPU”

„În București sunt 159 de pacienți în unitățile de primiri urgențe. Dintre aceștia, 8 erau intubați, ventilați, iar 34 aveau nevoie de ventilație non-invazivă. 83 din totalul de 159 aveau nevoie de oxigen. Din acești pacienți urmează să continue transferul către Spitalul Foișor și către unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Victor Babeș”, a adăugat Raed Arafat.