• 46 de victime au fost internate în Bucureşti după explozia GPL.
  • Patru pacienţi sunt transferaţi în străinătate, alţi şase sunt în aşteptare.
  • Ministrul Rafila: Doar 60 de paturi ATI și 30 de paturi pentru mari arși sunt disponibile.

În spitalele din Bucureşti sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, patru la Spitalul de Arşi, 28 la Floreasca, unul la Elias. ops pacienţi sunt intubaţi.  

Toţi pacienţii au fost operaţi, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopţii de după explozii.  Doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles, iar alţi doi la Milano. 

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Pentru alţi şase pacienţi se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă. 
Trei civili din explozia iniţială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment. Restul pacienţilor sunt stabili sau cu evoluţie uşor favorabilă.

Ieri, ministrul declara că erau numai de paturi ATI și 30 de paturi pentru mari arși sunt disponibile.

,,Câteva cifre, legate de numărul de victime, în total 58 de pacienţi, am avut două decese, unul dintre pacienţi avea arsuri de 95% suprafaţa corpului. În cursul acestei nopţi şi dimineaţa devreme, au fost transferaţi doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles, doi pacienţi la Milano, din păcate unul dintre pacienţi este în stare critică”, raportează ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. 

,,Pe măsură ce sunt sau au fost transferaţi în spitalele din străinătate, se eliberează şi locuri în spitalele pentru arşi din Bucureşti. Aşa cum ştiţi, ieri am avut şase locuri pentru marii arşi, aveam circa 60 de paturi la terapie intensivă alocate cu ventilatoare, drept pentru care toţi pacienţii care aveau nevoie de îngrijire, de terapie intensivă, au primit acest tip de îngrijire medicală”, adaugă ministrul. 

Ministrul Sănătăţii a anunţat că familiile victimelor vor primi asistenţă psihologică, atât în spital, cât şi pe teren. Chiar şi personele şi familiile care au scăpat neafectate de explozii după evacuare, dar au asistat la tragedie şi au rămas fără proprietăţi, vor primi suport de la opt echipe mixte.

,,Şi al treilea lucru important este legat de acordarea asistenţei psihologice, încă de ieri, alături de domnul doctor  Gabriel Diaconu, care şi el este aici prezent, ne-am preocupat de acest lucru. Familiile primesc suport psihologic în cele două spitale importante pentru acest eveniment, la Floreasca şi Bagdasar”.