• China, cel mai mare poluator de carbon din lume, riscă să nu-și atingă obiectivele climatice după ce a aprobat zeci de noi centrale pe cărbune, potrivit unui studiu publicat joi.
  • China a promis să „controleze strict” noile capacități de producție pe bază de cărbune și a conectat la rețeaua sa un număr record de noi centrale eoliene și solare.
  • În doar doi ani, țara a aprobat 218 GW de energie nouă pe bază de cărbune, suficient pentru a furniza energie electrică întregii Brazilii.

China, cel mai mare poluator de carbon din lume, riscă să nu-și atingă obiectivele climatice după ce a aprobat zeci de noi centrale pe cărbune, potrivit unui studiu publicat joi.

În efortul de a reduce la maxim poluarea care încălzește planeta până în 2030, China a promis să „controleze strict” noile capacități de producție pe bază de cărbune și a conectat la rețeaua sa un număr record de noi centrale eoliene și solare, scrie CNN.

Însă, după un val de penurie de electricitate în 2021, s-a angajat, de asemenea, într-un boom al autorizațiilor pentru energia pe bază de cărbune, care ar putea încetini tranziția sa energetică, potrivit analizei realizate de grupul de reflecție american Global Energy Monitor (GEM) și de Centrul de cercetare privind energia și aerul curat (CREA), cu sediul la Helsinki.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

În doar doi ani, țara a aprobat 218 GW de energie nouă pe bază de cărbune, suficient pentru a furniza energie electrică întregii Brazilii.

Capacitatea totală de energie electrică a Chinei este deja suficientă pentru a satisface cererea, dar rețeaua ineficientă nu reușește să livreze electricitatea acolo unde este nevoie de ea, în special dincolo de granițele provinciale, ceea ce încurajează construirea de noi centrale.

Citește și