• China s-a oferit să sprijine Ungaria în probleme de securitate internă.
  • Miniștrii de Interne din China și Ungaria au semnat documente pentru cooperarea în materie de securitate.
  • Orban, un aliat al lui Putin și Xi, acționează împotriva obiectivelor stabilite de ceilalți lideri din UE și NATO.

China s-a oferit să sprijine Ungaria în probleme de securitate internă, mergând dincolo de relațiile comerciale și de investiții, a transmis ministrul chinez al Securității Publice, Wang Xiaohong, după o întâlnire avută cu premierul ungar Viktor Orbán la Budapesta. Wang și ministrul de Interne Sandor Pinter au semnat documente privind aplicarea legii și cooperarea în materie de securitate, conform agenției Xinhua.

Cum este perceput acest lucru ținând seama că Ungaria este o țară membră NATO și UE?

Semnalul este destul de alarmant. În spațiul public au apărut informații despre cooperare în domeniul anti-terorist, securitate internă. China vede altfel teroriștii și securitatea internă, unde cei acuzați sunt, de cele mai multe ori, cei care se opun Partidului Comunist din China. Rusia aduce arme nucleare în spațiu, Putin nu s-a sfiint să îl ucidă de Navalnîi. China vrea cu orice preț să ocupe Taiwan. Coreea de Nord lansează aproape zilnic rachete în Marea Japoniei. Este o axă a răului, Rusia, China, Iran, Coreea de Nord, care își colorează activitățile în ultima perioadă. Orban a răcit relațiile cu liderii occidentali, dar s-a apropiat foarte mult de Putin și Xi.

Cum afectează acest lucru securitatea României?

Dacă aceste scenarii pe care le vedem zilnic, oamenii se vor întreba cu cine ține Ungaria lui Orban? Va fi cu România, ca să ne apere de Rusia sau va fi cu „dragul lui prieten” Putin, așa cum îl numește Orban.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și