• Automobilul fabricat în Rusia pentru uzul personal al lui Kim a fost livrat duminică de o delegaţie rusă.
  • Marca şi modelul vehiculului nu au fost dezvăluite.
  • Kim are reputaţia de a prefera maşinile de lux şi a fost văzut călătorind în vehicule de lux.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a dăruit lui Kim Jong Un o maşină pentru a semnifica relaţiile lor personale speciale”, a relatat agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Putin şi Kim au aprofundat legăturile în ultimele luni, în urma unei întâlniri a liderilor în Rusia în septembrie 2023 pentru a negocia un acord de armament.

Automobilul fabricat în Rusia pentru uzul personal al lui Kim a fost livrat duminică de o delegaţie rusă, a relatat agenţia de stat. Marca şi modelul vehiculului nu au fost dezvăluite, relatează CNN.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Sora liderului de la Phenian, Kim Yo Jong, i-a mulţumit lui Putin în numele fratelui ei şi a declarat că darul serveşte ca o demonstraţie clară a relaţiilor personale speciale dintre liderii de vârf din Coreea de Nord şi Rusia”, potrivit KCNA.

Cadoul lui Putin reprezintă o potenţială încălcare a sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord, care interzic transferul oricăror vehicule de transport” şi alte bunuri de lux către această ţară.

Kim are reputaţia de a prefera maşinile de lux şi a fost văzut călătorind în vehicule de lux, precum un Rolls-Royce şi o limuzină blindată Mercedes-Maybach Pullman Guard, evaluată la 1 milion de dolari.

Citește și: