• NYT avertizează despre pregătirile de război ale Coreea de Nord.
  • Pe 5 ianuarie, Coreea de Nord a testat reacția Sudului prin trageri de artilerie.
  • Coreea de Nord testează săptămânal capacități de lansare arme nucleare.
  • Phenianul a dezvoltat rachete nucleare ce pot lovi Statele Unite.

O intensificare a amenințărilor nucleare din partea Coreei de Nord, în timp ce lumea este preocupată de alte războaie, necesită o dezbatere urgentă asupra motivelor lui Kim Jong-un de escaladare a tensiunilor cu Sudul și Statele Unite. Asta consideră mai mulți analiști citați de New York Times. Blufează dictatorul de la Phenian sau chiar va profita de concentrarea SUA pe Rusia, Orientul Mijlociu și China și va declanșa un război în Asia Pacific?

Sunt acestea motive solide pentru Kim Jongon să atace Coreea?

Este greu de știu ce ar putea să fie creierul unui dictator precum Kim John, dar este clar că în acest moment concentrare atât a Statelor Unite dar și a altor mari puteri occidentale și chiar neoccidentale nu maisunt către Coreea de Nord.

În fiecare săptămână face câte un test cu câte o armă care are capabilitate nucleară, de la rachete balistice, la rachete hipersonice, la inclusiv torpilă cu încărcătură nucleară. A atacat cu artilierea foarte aproape de o insulă ce aparține a Coreei de Sud, iar populația de acolo a fost nevoită să fie evacuată. Deci este clar că toate aceste acțiuni sunt menite să intimideze. A și spus la un moment dat că nu va încerca să oprească un război dacă va fi necesar, iar în concepția lui poate oricând este necesar.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și