• Lumea a irosit 1,05 miliarde de tone metrice de alimente în 2022.
  • O persoană obișnuită risipește 79 de kilograme, adică undeva la 174 de lire sterline de alimente în fiecare an.
  • Doar 21 de țări au inclus pierderile și risipa de alimente în planurile lor naționale de climă.

Tu câtă mâncare irosești pe zi? În întreaga lume se risipesc peste 1 miliard de mese în fiecare zi, în timp ce aproape 800 de milioane de oameni suferă de foamete, arată un raport al ONU.

Lumea a irosit 1,05 miliarde de tone metrice de alimente în 2022, ceea ce înseamnă că aproximativ o cincime din alimentele disponibile oamenilor au fost risipite de gospodării, restaurante și alte părți ale sectorului serviciilor alimentare și al comerțului.

Acest lucru se adaugă celor 13% din alimentele din lume pierdute în timpul călătoriei de la fermă până a ajunge în farfuria ta. În total, aproximativ o treime din toate alimentele sunt risipite în timpul procesului de producție.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

O persoană obișnuită risipește 79 de kilograme, adică undeva la 174 de lire sterline de alimente în fiecare an. Doar 21 de țări au inclus pierderile și risipa de alimente în planurile lor naționale de climă, în ciuda faptului că generează 8% până la 10% din emisiile globale de încălzire a planetei.

În raportul publicat de ONU, s-a descoperit că țările mai calde risipesc mai multe alimente decât cele mai reci, deoarece temperaturile mai ridicate fac mai dificilă depozitarea și transportul alimentelor înainte de a se strica.

Citește și