Răzvan Savaliuc: „Dacă se dovedea plagiatul, Nicolae Ciucă mai putea fi candidat la Președinția României? Este ordin de zi pe unitate: nimeni nu se poate atinge de Ciucă”

razvan savaliuc

razvan savaliuc

„Judecătorul nu poate veni în instanță cu părerile personale. Dacă doctoratele sunt plagiate, înseamnă că suntem conduși de niște impostori. Orice sistem judiciar are uscăturile lui. Judecătorii fac o politică în general. Sunt magistrați care fac de râs sistemul judiciar. Judecătorilor le este interzis prin lege să aibă opinii politice. Poate asupra acelui judecător s-au făcut presiuni. Foarte mulți judecători au fost ținuți cu dosare penale. Oricui îi faci un dosar penal, îl dai jos.

De fostul procuror general Tiberiu Nițu și-au bătut joc. După dosar, Tiberiu Nițu era paralizat de frică. După cazul Nițu, ar fi trebuit să pice capete. Sistemul care controlează justiția funcționează. Cei care i-au fabricat dosarul lui Nițu nu erau de capul lor. La vârful sistemului, sunt persoane înregimentate. Sunt colaborări pe față cu ofițerii de la SRI și de la alte servicii. A fost un sistem atât de bolnav, încât se știau care sunt dosarele coloneilor și care ale generalilor.

În cazul Ciucă și în alte cazuri,  se repartizează foarte ușor dosarul cui trebuie. De ce miră? Ciucă trebuie să iasă viitorul președinte al României. Dacă era legal, trebuia să verifice teza de doctorat. Dacă se dovedea plagiatul, Ciucă mai putea fi candidat la Președinția României? E ordin de zi pe unitate: nimeni nu se poate atinge de Ciucă. Eu nu cred că Ciucă este implicat în poveste, au alții grijă. Mai contează votul românilor în alegeri? Serviciile nu mai au control civil, ei controlează Politicul, Justiția. SRI stă cu Cyberint și centrul de interceptări în ilegalitate. Traian Băsescu a făcut o mare greșeală cu serviciile secrete. Acum pun serviciile pe politicienii pe care îi dirijează”, a declarat Răzvan Savaliuc în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, referindu-se la dosarul Ciucă din instanță și la modul cum se gestionează dosarele în România.

Senior editorul publicației „Lumea Justiției” a povestit pe Aleph News și cum politicul – Justiția și serviciile secrete în România au ajuns să se întrepătrundă:

„Klaus Iohannis devine tot mai mic pe măsură ce se apropie prezidențialele. Va începe bătălia prin servicii și parchete pe compromiterea grupărilor politice rivale. Aud că se pregătește dosarul lui Cîțu și un dosar pentru Orban. În DNA este o grupare foarte puternică, susținută de afară, care cochetează cu USR. Coaliția PNL – USR s-a spart pentru că Stelian Ion a vrut șefi la parchete care nu-i plăceau lui Iohannis și Hellvig. DNA este controlată de rețeaua Soros și de o parte din SRI. Să nu credem că abuzurile de la DNA au dispărut. Au fost peste 1000 de achitări la DNA, n-a răspuns nimeni. Pe ultimul an de mandat la Băsescu, nu l-au mai ascultat nici serviciile, nici parchetele. Cred că soției lui Iohannis i se va deschide dosar. Hellvig vrea să rămână oricine vine la Președinție. Pahonțu este cel mai tare șef de serviciu, are acces la informațiile despre demnitari. Pahonțu este un băiat docil, disciplinat, se face plăcut. Iohannis ascultă de structuri, dar le și conduce. Niciodată ei nu-și pot da seama dacă l-au mulțumit sau nu pe Iohannis. Cred că pentru șefii de parchete vor gira cei de la SRI. Ai văzut actul de denunțare al vreunui protocol? Băieții nu pot sta pe margine, vor imixtiune pe dosare. Interceptările SRI sunt acte de urmărire penală și mijloace de probă în dosare. În ultimul timp, n-a fost voie să se facă multe dosare”.

Răzvan Savaliuc a vorbit în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, și despre modul cum funcționează parchetele în România, dar și despre controversatul pachet al legilor securității naționale:

„Când „Partidul meu” este la guvernare – nu se mai fac dosare. Se va da drumul la dosare, dar ele vor lovi în PNL. USR vrea să vină la președinție cu Laura Codruța Koveși. Cred că prezidențiabilul PSD va fi compromis cu un dosar. PSD face o greșeală dar este și într-un mare pericol. Cred că se va da drumul la dosare pe PSD ca să-i compromită (…). Serviciile de informații au scris legile securității naționale. SRI are direcția Apărarea Constituției și încalcă Constituția? O să ajungă serviciile mai puternice decât clasa politică. Noi am făcut greșeala să lucrăm prea mult cu partenerii strategici pe linia serviciilor de informații. Simbioza serviciile de afară – serviciile din România a devenit periculoasă. Nu știu cât serviciile noastre mai aparțin la vârf României. La vârful serviciilor de informații sunt niște combinatori. Soluția stă în venirea unei clase politice care să dea cu pumnul în masă. Din orice partid, pe oricare ai vota, afli că este de la băieți. Poporul n-are nicio treabă, este o masă care poate fi dirijată ușor. Societate civilă nu mai avem de când ne-au penetrat rețelele plătite din afară. Protestele în România sunt organizate, lumea credea în nemulțumirile exprimate”.

Răzvan Savaliuc, senior editor al publicației „Lumea Justiției”, consideră că sistemul judiciar este foarte politizat și este foarte penetrat de serviciile de informații:

„Securismul este un mod de viață, noua nomenclatură. Serviciile trebuiau trimise acasă, n-au dreptul de inițiativă legislativă. Cine a scris legile securității naționale, toți trebuiau trecuți în rezervă a doua zi. Hellvig ne vorbește de securism, el care a semnat protocol cu parchetele? Toți cei care ajung în funcții de putere, după 1 an nu-i mai recunoști. Suntem o țară mică, dar nu prea putem să ne opunem. România nu are oameni de stat. Pe listele de vot nu vin oameni adevărați, li se fac imediat dosare. Stalin spunea că nu există om nevinovat, există doar oameni de care nu ne-am ocupat suficient. De ce nu sunt procurorii care au luat achitări la închisoare? Actualul CSM este praf, viitorul CSM va fi și mai praf. Ce oferă CSM este total inadecvat ideii de act de Justiție. Sistemul judiciar este foarte politizat, este foarte penetrat de serviciile de informații. În Justiție este reglată toată scena politică. Generațiile noi de magistrați vin din zona #rezist. Nu ești magistrat când spui că ție nu-ți convine legea. Nu magistrații fac politica penală, ci Parlamentul. Magistrații sunt obligați să respecte deciziile CCR. Când magistrații nu vor să mai respecte legea, asta mai este Justiție? Legile securității naționale la orice control constituțional pică la CCR. Acum este lupta: cum să facem ca majoritatea din CCR să ne spună că este bine să încălcăm Constituția? Bogdan Licu să nu fie și pe statul de plată”.

Exit mobile version