Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi cere ministrului de Interne, Lucian Bode, să conducă Ministerul sau să plece acasă, pentru că atentatul de la Arad, în care a murit omul de afaceri Ioan Crișan, nu e singura tragedie petrecută în mandatul său.

Marcel Ciolacu a comentat, marți, la România TV, modul în care s-a implicat Lucian Bode, ministrul de Interne, în ancheta de la Arad.

„S-a creat un precedent. În România nu s-au mai întâmplat astfel de lucruri. Eu, cel puțin, nu îmi aduc aminte de astfel de lucruri. Este clar că acolo vorbim de crimă organizată, nu de o simplă anchetă (…). Domnul ministru de la Interne – s-au mai întâmplat niște evenimente în perioada de când este la Interne – ar fi cazul să înceapă să conducă acel minister și să își facă datoria. Dacă poate. Dacă nu poate, să plece acasă. Nu te joci. (…) Pe timp de pace, Ministerul de Interne e cel mai important”, a spus Marcel Ciolacu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Președintele PSD crede că Bode ar face bine să își facă datori la MAI și să nu mai facă reclamă la vaccinare.

L-am văzut la televizor (pe Lucian Bode – n.r.), făcea reclamă la vaccinare. Noi vă plătim să guvernați țara, să vă faceți datoria de demnitari. E jenant, parcă sunt niște staruri rock”, a mai spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI Informații de ultimă oră, în cazul asasinatului de la Arad. Polițiștii verifică toate firmele care comercializează explozibili

Marcel Ciolacu a mai spus că marea problemă este precedentul și toate forțele ar trebui implicate în anchetă, pentru că nu se aruncă în aer un om pentru sume derizorii.

Marea problemă este precedentul. Dacă nu se acționează imediat vor mai fi astfel de cazuri. Știm cu toții ce se întâmplă la Arad. Dacă nu acționezi în timp rapid și descurajezi astfel de lucruri… nu neapărat cine a pus bomba, poate a fost cineva plătit, bombă din Serbia… nu știu, nu e treaba mea să știu. Acolo e clar un grup organizat. Acolo trebuie să intri cu toate forțele, să vezi ce se întâmplă: e contrabandă, evaziune, se vând droguri, se tranzitează carne vie, nu arunci un om în aer pentru 3 lei. Acolo sunt sume importante. Ne plângem doar că nu găsim a doua cheie de la mașină. Aia e problema? Trebuiau descinderi în Arad făcute la sute de persoane”, a mai spus liderul PSD.

Ioan Crişan, patronul unei firme piscicole din Arad, a murit în dimineaţa de 29 mai, în explozia maşinii sale, în timp ce făcea manevre de ieşire dintr-o parcare a unui supermarket din Arad. Ipoteza luată în calcul de anchetatori este asasinat cu bombă.