• Dan Barna a reacționat după ce Nicolae-Ionel Ciucă a fost pus de Klaus Iohannis premier interimar.
  • Co-președintele USR PLUS spune că desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar reprezintă „o variantă de siguranță”.
  • Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier luni seară

Întrebat, luni seară, la Digi24, despre desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar, Dan Barna a spus că este „o variantă de siguranță”.

„Poate fi privită ca o variantă de siguranță, atât cât se poate obține în acest context”, a spus Barna.

Întrebat despre reacția lui Marcel Ciolacu la demisia lui Ludovic Orban, conform căreia gestul este iresponsabil, Dan Barna a evitat o reacție fermă, spunând doar că „situația care s-a generat arată cât de important este ca în zilele următoare să aibă loc acestea negocieri pentru constituirea coaliției guvernamentale”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În ceea ce privește demisia în sine a lui Orban, Barna susține că „este o decizie a premierului luată în cadrul PNL”, iar prioritatea acestor zile sunt negocierile și constituirea viitorului guvern al României.

Întrebat dacă demisia va ajuta la negocieri, liderul USR a răspuns că „este nevoie de un premier credibil, cu o imagine care să redea speranța românilor într-o guvernare care poate să facă reforme”.

USR PLUS va merge la consultările de la Cotroceni cu propunerea de premier Dacian Cioloș: „Este o propunere de premier care are și credibilitate, și experiență și bună practică”.

„Decizia este a președintelui. Dacă va fi în această direcție (de desemnare a lui Cioloș – n.r.) vom fi foarte fericiți să putem implementa programul cu un premier al nostru. Dacă va avea o altă decizie, vom sta la masă și vom găsi cea mai bună abordare”, a adăugat Dan Barna.

Întrebat, de asemenea, dacă prezența UDMR în viitoarea coaliție va fi „o frână sau un factor de progres”, Barna a răspuns: „Eu sper că această coaliție va avea resursele de înțelepciune să facă acele reforme prin care să începem să reconstruim credibilitatea”.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!