• MAE a luat notă de publicarea Hotărârii Guvernului Federaţiei Ruse privind denunţarea Acordului bilateral încheiat în 2005.
  • Pe teritoriul Federaţiei Ruse funcţionează Consulatul General al României la Rostov-pe-Don şi Consulatul General al României la Sankt Petersburg.
  • Partea română nu a fost încă notificată oficial cu privire la această decizie, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de publicarea Hotărârii Guvernului Federaţiei Ruse privind denunţarea Acordului bilateral încheiat în 2005 privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov-pe-Don.

Partea română nu a fost încă notificată oficial cu privire la această decizie, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În prezent, în afară de Ambasada României la Moscova, pe teritoriul Federaţiei Ruse funcţionează Consulatul General al României la Rostov-pe-Don şi Consulatul General al României la Sankt Petersburg.

Decizia Moscovei vine în contextul în care relaţiile dintre România şi Rusia sunt la minime istorice după ce Rusia a invadat Ucraina, în 24 februarie 2022.

„În conformitate cu articolul 37 din Legea federală privind tratatele internaționale a Federației Ruse de a accepta propunerea Ministerului rus de Externe privind denunțarea acordului dintre guvernele rus și român privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don din 22 septembrie 2005, încheiat sub forma unui schimb de note”, se arată în documentul publicat pe portalul oficial de informații juridice.

Rușii spun că au notificat partea română cu privire la această decizie prin intermediul Ministerului de Externe.

Citește și