• Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a obţinut aprobarea lui Vladimir Putin pentru prelungirea Acordului privind transporturile de cereale pe Marea Neagră.
  • ,,Ne pregătim să îl primim pe domnul Putin în august şi suntem de acord amândoi cu prelungirea Acordului privind coridorul de cereale pe Marea Neagră” , a declarat Recep Erdogan.
  • Administraţia de la Ankara a anunţat recent că Vladimir Putin va efectua o vizită în Turcia în august.

Peședintele turc Tayyip Erdogan a declarat vineri că este de acord cu președintele rus Vladimir Putin în ceea ce privește prelungirea acordului care permite exportul de cereale din Ucraina prin Marea Neagră, scrie Reuters.

,,Ne pregătim să îl primim pe domnul Putin în august şi suntem de acord amândoi cu prelungirea Acordului privind coridorul de cereale pe Marea Neagră” , a declarat Recep Erdogan.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Administraţia de la Ankara a anunţat recent că Vladimir Putin va efectua o vizită în Turcia în august, scrie Baha.

Vorbind cu reporterii, Erdogan a declarat că se speră ca acordul să fie prelungit de la termenul actual de 17 iulie, ca rezultat al eforturilor depuse de Națiunile Unite și Turcia.

Comisia Europeană ajută Națiunile Unite și Turcia să încerce să prelungească acordul privind cerealele și este deschisă să „exploreze toate soluțiile”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Uniunii Europene.

ONU și Turcia au intermediat Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră cu Rusia și Ucraina în iulie 2022 pentru a contribui la atenuarea unei crize alimentare globale agravate de invazia Moscovei și de blocarea porturilor ucrainene de către Moscova. Ucraina și Rusia se numără printre principalii exportatori de cereale din lume.

Citește și

Ion Ţiriac jr: Hidroelectrica poate ajunge la 20 miliarde de euro

Aeolus: Un satelit de 1,3 tone va cădea pe Pământ în câteva săptămâni

Au fost făcute noi descoperiri pe Marte. Cristian Român: Avem informații că viața ar putea să existe pe Venus, Marte și Saturn