• Regele Charles al III-lea a fost ovaționat în urma discursului său în fața Senatului francez.
  • Discursul, susținut cu secțiuni în franceză și engleză, a evidențiat și „provocarea existențială” a schimbărilor climatice.
  • Monarhul a vorbit la sfatul miniștrilor, așa că este de așteptat ca un astfel de discurs să mențină, mai mult sau mai puțin, neutralitatea politică.

Regele Charles  al III-lea și regina Camilla își continuă vizita în Franța. Între discursul în fata Senatului și vizita în Saine Saint-Denis, una din periferiile cele mai dificile ale Parisului sau la Muzeul de Istorie naturala pentru a vorbi despre climat, Charles III nu și-a ascuns opiniile.

Regele Charles al III-lea a primit și o ovație pentru discursul său în fața Senatului francez, unde a rostit un apel puternic pentru o victorie a Ucrainei în războiul său împotriva invaziei „îngrozitoare” a Rusiei.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
CARE SUNT NOUTĂȚILE ÎN AI?
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA

Discursul, susținut cu secțiuni în franceză și engleză, a evidențiat și „provocarea existențială” a schimbărilor climatice. „Deși provocarea cu care se confruntă planeta noastră este atât mare, cât și gravă, este din ce în ce mai încurajator să vedem acțiunile întreprinse de guvernele noastre, de oamenii noștri și din ce în ce mai mult de sectorul privat”, a spus Regele Senatului.

Monarhul a vorbit la sfatul miniștrilor, așa că este de așteptat ca un astfel de discurs oficial să mențină neutralitatea politică.

Regele a mai evidențiat cât de mult a iubit mama sa, regretata Regina Elisabeta a II-, Franța, într-un discurs care a subliniat îndelungata alianță dintre cele două țări. A fost un discurs serios, fără prea multe glume, dar părea să fi fost bine primit, mai ales cu binevoința Regelui de a folosi atât de mult limba franceză.

Citește și: