• 22 septembrie este ziua mondială fără mașini. Azi mergem la seviciu pe jos. China, Olanda și Danemarca sunt țările care promovează cel mai mult mersul cu bicicleta
  • România este unul dintre cei mai mari producători de biciclete din Uniunea Europeană.
  • Pe termen lung, se doreşte crearea comunităţilor în care atât magazinele, cât şi locurile de muncă să se afle în apropierea domiciliilor, la distanţe ce pot fi rapid parcurse la pas.

Astăzi este celebrată, la nivel mondial, Ziua mondială fără maşini. Scopul acesteia este de a descuraja circulaţia cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării cu bicicleta, a mersului pe jos ori a transportului în comun. China, Olanda și Danemarca sunt țările care promovează cel mai mult mersul cu bicicleta

„Dacă nu ar mai călători nimeni cu mașina personală, am un respira aer curat și ar fi foarte, foarte aglomerat. E un vis care probabil nu se va putea adeveri niciodată, dar putem să ne uităm la țările care au avut mai mult curaj în acest sens, precum Olanda și Germania, care au transformat mersul cu bicicleta într-o a doua natură”, spune Daniel Pintilie, expert în energie.

Pe termen lung, se doreşte crearea comunităţilor în care atât magazinele, cât şi locurile de muncă să se afle în apropierea domiciliilor, la distanţe ce pot fi rapid parcurse la pas.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Cel mai mare producător de bicilete în anul 2022 a fost Portugalia, cu 2,7 milioane de unități, îndeaproape urmată de România cu 2,6 milioane. Au urmat apoi  Italia, 2,5 milioane, Germania, 1,7 milioane, și Polonia, 1 milion.

„Este un paradox, pentru o țară care nu este neapărat un mare utilizator de biciclete, dar cred că acest titlu vine din faptul că România este o țară cu un cost al muncii destul de scăzut care cred că a fost principalul motiv pentru care România a devenit o zonă în care se produc foarte multe biciclete”, a mai adăugat Daniel Pintilie.

Citește și: