• Luna octombrie vine cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal, potrivit prognozei meteo publicate de Agenția Națională de Meteorologie.
  • ANM: „cantitățile de precipitații vor fi mai reduse față de cele obișnuite perioadei”
  • În perioada 9-16 octombrie, valorile termice vor fi peste cele specifice perioadei, mai ales în sudul și estul țării.

După ce în acest weekend maxima țării va trece de 30 de grade Celsius, nici luna octombrie nu vine cu temperaturi mult mai scăzute. ANM estimează că temperaturile în luna octombrie vor fi mai ridicate decât în mod normal, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele obișnuite.

Iată cum va fi vremea în luna octombrie:

25 septembrie – 2 octombrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile Ploile vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

2 – 9 octombrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.

9 – 16 octombrie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul și estul țării. Ploile vor fi deficitare în vestul, nordul și centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

16 – 23 octombrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie.

Citește și: