• Regele Charles al III-lea și-a exprimat apreciere pentru relația dintre Franța și UK.
  • Brigitte Macron și Regina Consoartă s-au confruntat într-un meci de tenis de masă.
  • Cuplul regal a vizitat piața de flori din Paris, numită după Regina Elisabeta a II-a. Cea de-a doua zi în Franța s-a încheiat cu o vizită la catedrala Notre Dame.

Regele Charles al III-lea și-a exprimat apreciere pentru relația dintre Franța și Regatul Unit și pentru abilitatea lor de a se confrunta cu provocările globale, inclusiv criza din Ucraina și amenințările legate de schimbările climatice, într-un discurs susținut joi în fața ambelor camere ale parlamentului francez reunit la Senat, relatează AP.

Doamnelor și domnilor, inspirată și încurajată de exemplul bunicii mele și al mamei mele decedate, Franța a fost o parte esențială a structurii vieții mele de când mă știu. Într-adevăr, după cum am fost uimit să descopăr. Aceasta este a 35-a mea vizită oficială în Franța. De fiecare dată am fost impresionat de căldura primirii pe care am primit-o întotdeauna și de imensul bine care poate fi realizat atunci când Franța și Regatul Unit lucrează împreună”.

Brigitte Macron și Camilla se duelează la tenis de masă

În cea de-a doua zi a vizitei cuplului regal la Paris, Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă, Camilla
au vizitat suburbia pariziană Saint-Denis, unde s-au întâlnit cu grupuri sportive comunitare și cu vedete importante din lumea sportului. Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, a înfruntat-o pe regina Camilla a Marii Britanii într-o partidă rapidă de tenis de masă.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Charles al III-lea și Regina Consoartă vizitează piața de flori din Paris

Ziua celor doi a continuat cu o vizită la piața de flori din Franța. Familia regală a făcut un tur al pieței, numită după regretata mamă a lui Charles, Regina Elisabeta a II-a.

Cuplul regal vizitează catedrala Notre Dame

Cea de-a doua zi în Franța s-a încheiat cu o vizită la catedrala Notre Dame, afectată de incendiul din 2019. Membrii familiei regale, însoțiți de președintele francez Emmanuel Macron și de soția sa, Brigitte, au acordat multă atenție unei prezentări despre lucrările de renovare în curs de desfășurare la Notre Dame. Charles și Camilla nu au putut intra în catedrală din motive de siguranță.

Citește și