• Regimul iranian a revenit asupra deciziei sale de a executa o tânără de 16 ani, în timp ce o mulțime s-a adunat afară pentru a-i ura bun venit în libertate.
  • Sonia Sharifi, în vârstă de 16 ani, ar fi trebuit să fie spânzurată ieri, dar din fericire viața ei a fost cruțată și a fost eliberată din închisoarea Ilam din vestul Iranului.
  • Sonia susține că a fost bătută în mod repetat în timpul celor trei luni de închisoare.

Regimul iranian a revenit asupra deciziei sale de a executa o tânără de 16 ani, în timp ce o mulțime s-a adunat afară pentru a-i ura bun venit în libertate. Sonia Sharifi, în vârstă de 16 ani, ar fi trebuit să fie spânzurată ieri, dar din fericire viața ei a fost cruțată și a fost eliberată din închisoarea Ilam din vestul Iranului în jurul orei 15.00. Sonia susține că a fost bătută în mod repetat în timpul celor trei luni de închisoare.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran (IRGC) a capturat-o în timpul protestelor pentru drepturile femeilor care au cuprins țara timp de trei luni, după ce o altă adolescentă, școlărița kurdă Mahsa Amini, a fost ucisă în timp ce se afla în custodia poliției morale.

Regimul iranian a acuzat-o de crime împotriva lui Dumnezeu și a religiei islamice pentru că a luat parte la protest – o infracțiune pasibilă de pedeapsa cu moartea. Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată o mulțime uriașă venită să o întâlnească pe Sonia după eliberarea sa din închisoare, iar adolescenta bucuroasă îi întâmpină pe o scenă.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Aceasta vine după ce politicianul german Katja Leikert, deputat de Hanau în Bundestag, a dezvăluit că a adoptat politic” cazul Soniei, ca parte a unei inițiative a Societății Internaționale pentru Drepturile Omului. Ideea este ca politicienii din întreaga lume să adopte cazuri de prizonieri politici care se confruntă cu persecuții în alte țări pentru a face campanie pentru eliberarea lor,

Leikert, care este membru al Bundestag-ului din 2013, a declarat pe Twitter : Sonia Sharifi, în vârstă de 16 ani, a fost arestată acum o lună de regimul iranian. Am făcut o adopție politică pentru ea și militez pentru eliberarea ei.”

Deputații sunt îndemnați să aleagă un anumit prizonier politic și apoi să se folosească de poziția lor pentru a face campanie pentru eliberarea acestuia, ceea ce include contactarea guvernului și a ambasadelor relevante și, de asemenea, încercarea de a sensibiliza opinia publică internațională. Dr. Shirin Ebadi, laureată iraniană a Premiului Nobel pentru Pace, care susține proiectul, a declarat: Politicienii au responsabilitatea specială de a face din situația drepturilor omului din întreaga lume o problemă, nu doar din propria lor țară. Încălcarea drepturilor omului nu trebuie să fie acceptată nicăieri, deoarece toți oamenii sunt liberi și se nasc cu drepturi egale. Politicienii ar trebui să ridice în mod activ problema drepturilor omului în cadrul discuțiilor bilaterale cu guvernul iranian.”

Ea a adăugat că, în special, expunerea mediatică este importantă, declarând: Chiar și statele torționare precum Republica Islamică Iran sau Republica Populară Chineză doresc să mențină o aparență de legalitate față de lumea exterioară. Din punct de vedere politic și economic, Germania este o țară extraordinar de importantă pentru ambele țări. Experiența arată că țări precum Iranul sunt foarte reticente la solicitările parlamentarilor germani și la evenimentele care afectează Iranul. În trecut, acțiunile politicienilor au avut ca rezultat îmbunătățiri foarte semnificative pentru marea majoritate a prizonierilor executați: comutarea pedepselor cu moartea în pedepse cu închisoarea, reduceri semnificative ale pedepselor arbitrare, încetarea relelor tratamente și, în multe cazuri, eliberarea.”

În cazul Soniei Sharifi, oficialii iranieni au spus familiei că aceasta ar putea fi eliberată pe cauțiune, dar au stabilit suma la 30 000 USD, sumă pe care familia nu a putut să o strângă. Un prieten al fetei a declarat: Familia ei este săracă, iar tatăl ei este muncitor în construcții. Nu își pot permite să plătească o cauțiune mare”.