• Italia impune 14 zile de carantina la sosire
  • Marea Britanie va anunța dacă îi obligă pe turiști să intre în carantină la hotel și să mai și plătească pentru zilele petrecute în izolare
  • Islanda și Franța cer două teste PCR la sosire la un interval cel putin 7 zile

Europa se chinuie să oprească evoluția tulpinilor contagioase din UK.
Măsurile diferă de la o țară la alta și orice plan de călătorie trebuie pregătit cu mare atenție.

În fiecare zi apar noi măsuri sanitare, dar din fericire pentru europeni, toate țările membre au granițele deschise pentru rezidenții din spațiul Schengen. Chiar și așa dacă ai de făcut deplasări în Europa trebuie să urmărești știrile până cand pui piciorul pe scara avionului.

Comisia Europeană a recomandat luni tuturor statelor membre ale UE să aplice controale mai stricte la frontiere și să ceara celor care vin din afara să prezinte un test PCR negativ.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Restricțiile impuse de țările europene

Italia impune 14 zile de carantina la sosire, dar Marea Britanie se pregătește să mearga si mai departe. Guvernul lui Boris Johnson va anunța dacă îi obligă pe turiști să intre în carantină la hotel și să mai și plătească pentru zilele petrecute în izolare.

Olanda le recomanda cetățenilor să nu se deplaseze în afara țării până în 31 martie. Islanda și Franța cer două teste PCR la sosire la un interval cel putin 7 zile, iar Belgia a interzis călătoriile fără motive justificate până în 1 martie.

Dacă vom avea o campanie de vaccinare eficientă, călătoriile se vor relua treptat. Estonia este una primele țări europene care ar vrea sa ridice restrictiile de calatorie pentru cei care s-au vaccinat. Pe lângă asta, Spania și Grecia sau Italia vor să aibă turiști la vară și vor insista pe măsuri sanitare ca să ne permită să călătorim.