• EBU a declarat că Zelenski a avut intenții lăudabile”, dar că, din păcate”, cererea sa a fost contrară regulilor.
  • Vineri, purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat: Primul ministru consideră că ar fi potrivit ca președintele Zelenski să se adreseze evenimentului și suntem dezamăgiți de decizia Uniunii Europene de Radio și Televiziune.”
  • Boris Johnson a declarat că ar fi fost corect să îl auzim” pe Zelenski în timpul finalei.

Rishi Sunak este dezamăgit” de decizia Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) de a-l împiedica pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să ia cuvântul în marea finală a concursului Eurovision, scrie Standard UK.

Organismul, care produce evenimentul, a declarat joi seară că a refuzat cererea lui Zelenski de a vorbi sâmbătă, de teamă că ar putea politiza concursul. El dorea să facă o apariție video neanunțată și se aștepta să implore milioane de spectatori din întreaga lume să continue să sprijine țara sa în lupta sa pentru a respinge invadatorii ruși.

EBU a declarat că Zelenski a avut intenții lăudabile”, dar că, din păcate”, cererea sa a fost contrară regulilor. Vineri, purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat: Primul ministru consideră că ar fi potrivit ca președintele Zelenski să se adreseze evenimentului și suntem dezamăgiți de decizia Uniunii Europene de Radio și Televiziune. Valorile și libertățile pentru care luptă președintele Zelenski și poporul ucrainean nu sunt politice, ci fundamentale, iar Eurovision însuși a recunoscut acest lucru anul trecut când a suspendat, pe bună dreptate, participarea Rusiei la concurs.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nu există planuri de a interveni și de a cere organizatorilor să se răzgândească, a sugerat Downing Street. Fostul prim-ministru Boris Johnson a declarat că ar fi fost corect să îl auzim” pe Zelenski în timpul finalei.

Scriind pe Twitter, el a adăugat: Există un singur motiv pentru care concursul nu se desfășoară în Ucraina și acesta este din cauza războiului ilegal al lui Putin.”

Citește și