• Comisia pentru calitatea îngrijirii a retrogradat The Christie NHS Foundation Trust din Manchester.
  • Centrul a scăzut de la „excepțional” la „bun”.
  • Acesta s-a confruntat cu acuzații de intimidare și hărțuire în 2020.

Un centru oncologic de top la nivel mondial, afectat de acuzații de hărțuire și intimidare, are acum ratingul retrogradat. Comisia pentru calitatea îngrijirii (CQC) a retrogradat The Christie NHS Foundation Trust din Manchester de la excepțional” la bun”, în urma unei inspecții, scrie SkyNews.

Aceasta vine după ce o evaluare externă anterioară, comandată de NHS England în 2020, a constatat că actualii și foștii angajați au raportat cazuri de comportamente nepotrivite și tratament nedrept, sentimentul de intimidare și existența unor clișee, abuzul de putere pozițională”. Recenzorii au mai adăugat: A fost descrisă o experiență de intimidare, hărțuire și prejudecăți rasiale, împreună cu lipsa de respect la locul de muncă”.

Noul raport al CQC a declarat că centrul necesită îmbunătățiri” în ceea ce privește siguranța și conducerea și că personalul le-a spus inspectorilor că unii directori de rang înalt nu erau întotdeauna vizibili sau abordabili”.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

În raport se arată că: Cadrele foarte înalte au fost puternic investite în promovarea și protejarea reputației trustului. Acest lucru a avut un impact negativ asupra unora dintre angajați; personalul nu s-a simțit întotdeauna susținut și apreciat. O minoritate a personalului și-a exprimat rezervele cu privire la exprimarea preocupărilor, iar alții nu s-au simțit întotdeauna ascultați. Cu toate acestea, personalul a rămas concentrat pe nevoile pacienților care primesc îngrijiri.”

CQC mai face o inspecție la centru

CQC a făcut și o inspecție anunțată, pe lângă vizita neanunțată, datorită informațiilor îngrijorătoare primite de la denunțători cu privire la cultura și conducerea centrului”. Acesta a declarat că a efectuat inspecția neanunțată a serviciilor medicale acute de la sediul principal al Christie ca parte a verificărilor sale continue privind siguranța și calitatea serviciilor medicale”.

Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a declarat că inspectorii au găsit, de asemenea, practici remarcabile în cadrul centrului și că, în ceea ce privește îngrijirea medicală, am constatat că personalul a tratat oamenii cu compasiune și bunătate, le-a respectat intimitatea și demnitatea și a răspuns nevoilor individuale ale oamenilor”.

Christie este cel mai mare centru oncologic din Europa și tratează peste 60.000 de persoane pe an. Acesta deservește o populație de 3,2 milioane de persoane din Greater Manchester și Cheshire, dar mai mult de un sfert dintre persoanele tratate aici sunt trimise din alte părți ale Regatului Unit.

Citește și