• Un YouTuber a prăbușit intenționat un avion pentru a obține vizualizări.
  • Acesta are peste 2,9 milioane de vizualizări.
  • El riscă până la 20 de ani de închisoare.

Trevor Jacob, un YouTuber care a prăbușit intenționat un avion pentru a obține vizualizări va pleda vinovat pentru obstrucționarea unei anchete federale prin curățarea locului prăbușirii, spun procurorii americani. Trevor Jacob, în vârstă de 29 de ani, a postat videoclipul prăbușirii avionului pe YouTube în decembrie 2021, lăsând să se înțeleagă că a fost un accident. Acesta are peste 2,9 milioane de vizualizări până în prezent.

Într-un acord de recunoaștere a vinovăției, el a declarat că a filmat videoclipul ca parte a unui contract de sponsorizare a unui produs, scrie BBC. Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare. Pilotul și parașutistul, în vârstă de 29 de ani, a acceptat să pledeze vinovat la o acuzație de distrugere și ascundere cu intenția de a obstrucționa o anchetă federală, a anunțat joi Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat.

În noiembrie 2021, Jacob a plecat de pe un aeroport din Santa Barbara, California, într-un zbor solo, cu camere de luat vederi montate pe avionul său. Împreună cu camerele, Jacob a luat cu el o parașută, precum și un selfie stick.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El „nu intenționa să ajungă la destinație, ci plănuia să se ejecteze din avionul său în timpul zborului și să se filmeze pe sine parașutându-se la sol și pe avionul său în timp ce acesta cobora și se prăbușea”, a precizat Parchetul american pentru Districtul Central din California.

Telespectatorii sunt sceptici

Avionul s-a prăbușit în Pădurea Națională Los Padres la 35 de minute după decolare. A mers pe jos până la locul accidentului și a recuperat imaginile. Unii telespectatori de pe YouTube au fost sceptici în legătură cu prăbușirea, observând că Jacob purta deja o parașută și nu a făcut nicio încercare de a ateriza avionul în siguranță.

El a raportat prăbușirea la Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, care a spus că este responsabil pentru conservarea epavei. Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, Jacob a susținut ulterior că nu cunoștea locația locului.

S-a întors cu elicopterul, a securizat și a îndepărtat epava, pe care ulterior a distrus-o, se arată în declarație. Se așteaptă ca Jacob să aibă prima înfățișare în instanță în următoarele săptămâni. Licența sa de pilot i-a fost retrasă anul trecut.

Citește și