• Boala Parkinson este o afecțiune neurologică în care creierul se deteriorează progresiv de-a lungul mai multor ani.
  • Simptomele fizice includ scuturarea involuntară a unor părți ale corpului, cunoscută și sub numele de tremor.
  • Simt că un leac este mai aproape decât a fost vreodată”, a declarat el gazdei serialului Lorraine Kelly.

Michael J. Fox a afirmat că un leac pentru boala Parkinson este mai aproape ca niciodată”. Actorul, în vârstă de 61 de ani, a fost diagnosticat cu această afecțiune în 1991, la vârsta de 29 de ani, scrie The Independent.

În timpul unei apariții în cadrul emisiunii Lorraine de pe ITV1, Fox a vorbit despre cum trăiește cu Parkinson și despre progresele medicale realizate în prezent în tratarea acestei boli. Simt că un leac este mai aproape decât a fost vreodată”, a declarat el gazdei serialului Lorraine Kelly. Cred că am găsit acest biomarker care este imens, identificând boala și, prin urmare, putând să o tratăm mai devreme. A fost o descoperire gigantică, nu ne așteptam să reușim atât de repede. Lucram la el de mult timp, acum 10 ani vorbeam despre el.”

Boala Parkinson este o afecțiune neurologică în care creierul se deteriorează progresiv de-a lungul mai multor ani. Simptomele fizice includ scuturarea involuntară a unor părți ale corpului, cunoscută și sub numele de tremor, precum și o încetineală a mișcărilor și alte probleme de mobilitate.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Prin intermediul fundației sale caritabile, The Michael J Fox Foundation for Parkinson’s Research, actorul a strâns peste 1,75 miliarde de dolari pentru cercetarea în vederea tratării bolii.

Referindu-se la calitatea vieții sale, Fox, care a anunțat în 2020 că intră într-o a doua retragere” din actorie, a spus Sunt încântat de viață, îmi place viața. Sunt o persoană foarte fericită. Este bine, am 61 de ani și asta este uimitor în sine. Sunt fericit. Sunt mai mult decât fericit.”

Anterior, Fox se retrăsese din activitatea de actor în anul 2000, pentru a se concentra pe apărarea și strângerea de fonduri pentru boala Parkinson”.

Citește și