• Sunak confirmă într-un apel telefonic cu Netanyahu, sprijinul Marii Britanii.
  • Sunak: O escaladare majoră nu este în interesul nimănui și va duce la insecuritate în Orient.
  • Reuniunea Cabinetului Israelian a luat decizia de a lovi Iranul cât mai curând posibil.

Tensiunile dintre Iran și Israel continuă. Dar ce se întâmplă mai departe? Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, a confirmat, într-un apel cu Netanyahu, sprijinul țării pentru securitatea și stabilitatea Israelului în regiune.

Reuniunea Cabinetului de razboi Israelian s-a încheiat cu decizia finală de a lovi ținte în interiorul Iranului cât mai curând posibil. Cum va acționa, însă, Netanyahu dezbate astăzi într-o nouă reuniune.

„E foarte greu de făcut predicții într-un astfel de moment. Există multiple variante. Dacă ne referim la guvernul israelian, să observăm că, în primul rând, premierul Netanyahu care se află într-o poziție dificilă pe plan intern trebuie să clădească un consens intern. Din cabinetul său fac parte și formațiuni mai delicoase, adepte ale unui răspuns foarte dur”, a explicat Lucian Dîrdală, analist politic, pentru Aleph News.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Pe de altă parte, așa cum procedează deseori în situații de criză, premierul israelian aduce în așa-numitul cabinet de război și reprezentanți ai opoziției cu care, evident, s-ar putea să nu împărtășească aceleași puncte de vedere”, a adăugat Lucian Dîrdală.

„Ce este clar și într-un fel era clar de la bun început, pentru că s-au exprimat în sensul acesta și militari, că va exista o reacție. Acum, avem certitudinea că va exista o reacție î interiorul granițelor iraniene, pentru că ne dăm seama foarte bine, Israelul poate lovi ținte în interiorul Iranului, dar poate, de asemenea lovi interese iraniene”.

Citește și