România a obţinut preşedinţia Regiunii Asociative Europa a Organizaţiei Meteorologice Mondiale pentru perioada 2023-2025

  • Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a fost validată în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Regionale VI (Europa).
  • Această poziţie i-a asigurat Elenei Mateescu şi un loc în Consiliul Executiv al OMM.
  • Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celui de-al 19-lea Congres Meteorologic Mondial.

România a obţinut preşedinţia Regiunii Asociative VI (Europa) a Organizaţiei Meteorologice Mondiale OMM/WMO, pentru perioada 2023-2025, a anunţat joi dimineaţă Ministerul Mediului, scrie Mediafax.

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a fost validată în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Regionale VI (Europa), după ce a fost votată în unanimitate de participanţii la Sesiunea Extraordinară a Asociaţiei, care a avut loc la Geneva, în Elveţia, pe 23 mai 2023. Conform regulilor de procedură ale OMM, această poziţie i-a asigurat Elenei Mateescu şi un loc în Consiliul Executiv al OMM.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celui de-al 19-lea Congres Meteorologic Mondial, organizat de către Secretariatul Organizaţiei Meteorologice Mondiale, la Geneva, în Elveţia, în perioada 22 mai – 2 iunie 2023.

„Îmi exprim convingerea că expertiza profesională, capacitatea managerială şi cunoştinţele dobândite în activitatea de peste 30 de ani la nivel naţional şi internaţional în domeniul meteorologiei justifică pe deplin validarea doamnei dr. Elena Mateescu în funcţia de Preşedinte al Asociaţiei Regionale VI (Europa) şi membru în Consiliul Executiv. Reprezentarea României la acest nivel va contribui la consolidarea relaţiilor de colaborare şi la crearea de parteneriate la nivel european şi internaţional privind implementarea de proiecte de cercetare în domeniul schimbărilor climatice şi adaptarea la efectele încălzirii globale, în cadrul Centrului Agrometeorologic Regional pentru Asociaţia Regională VI (Europa) în România, prima iniţiativă de acest gen la nivel mondial, sub egida OMM”, a declarat Barna Tánczos, ministrul Mediului.

Citește și: