• Olanda ocupă primul loc pentru calitatea drumurilor în Europa, urmată de Elveția, Austria, Portugalia, Spania și Croația.
  • România este în coada clasamentului privind calitatea drumurilor la nivel european, alături de țări precum Malta, Ucraina, Bosnia și Herțegovina și, pe ultimul loc, Republica Moldova.
  • La nivel mondial, cele mai proaste drumuri din lume se află în Africa.

Cea mai bună calitate a drumului nu echivalează întotdeauna cu siguranța. Datele sugerează că unele țări cu infrastructură bună au și printre cele mai multe accidente fatale. Olanda, țara pistelor de biciclete, ocupă și cea mai înaltă poziție europeană în raportul privind competitivitatea globală, publicat de Forumul Economic Mondial.
În Europa, sondajul a dezvăluit că europenii occidentali au, sau percep că au, o infrastructură rutieră mai bună pe continent. Europa de est, pe de altă parte, are o imagine generală sumbră asupra calității drumurilor.
Olanda ocupă primul loc pentru calitatea drumurilor în Europa, urmată de Elveția, Austria, Portugalia, Spania și Croația.
Cele cinci țări din coada listei europene sunt Malta, Ucraina, România, Bosnia și Herțegovina și, pe ultimul loc, Moldova.
Cele mai proaste drumuri din lume, potrivit directorilor de afaceri chestionați de Forumul Economic Mondial, se află în Africa, în Caraibe și Orientul Mijlociu, respectiv Ciad, Mauritania, Madagascar, Yemen.
O alta surpriză este Turcia, care a obținut un punctaj mai bun decât unele țări occidentale și nordice, precum Norvegia și Marea Britanie.
În ceea ce priveste siguranța pe drumuri, țările care se află pe lista cu cel mai mic număr de decese pe milion de locuitori sunt Olanda, Elveția, Norvegia, Danemarca și Finlanda.

Țările cu cele mai bune șosele din lume

  1. Olanda
  2. Elveția
  3. Austria
  4. Portugalia
  5. Spania
  6. Croația

Citește și:

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
CÂT TE COSTĂ CAFEAUA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
CUM TE ÎMBRACI PRIMĂVARA ASTA