• ITIA a publicat joi decizia integrală a tribunalului independent în cazul Simonei Halep.
  • Decizia sa a fost de a o sancționa pe jucătoare pentru patru ani, începând cu data de 7 octombrie 2022.
  • Simona Halep nu este responsabilă pentru nicio întârziere în audierea și determinarea acestui caz.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat joi decizia integrală a tribunalului independent în cazul Simona Halep, iar aceasta prezintă procesul și detaliile audierii care a avut loc la 28 și 29 iunie 2023.

Documentul a fost redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informațiile personale de sănătate. Decizia finală a tribunalului independent include:

O concluzie conform căreia încălcarea regulilor antidoping de către jucătoare în ceea ce privește roxadustat a fost intenționată și o alta conform căreia tribunalul a fost „convins” că jucătoarea a comis o încălcare a regulilor antidoping ca urmare a datelor din pașaportul său biologic al sportivului.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Simona a fost sancționată pe o durată de 4 ani

De asemenea, decizia mai conține o concluzie conform căreia informațiile standard au fost împărtășite cu experții care fac parte din Unitatea independentă de pașapoarte biologice ale sportivilor a WADA, iar cunoașterea de către experți a identității jucătorului nu a avut niciun impact asupra opiniei lor cu privire la datele din pașaportul biologic al sportivului.

Documentul are și o declarație din partea comisiei potrivit căreia „doamna Halep nu este cu siguranță responsabilă pentru nicio întârziere în audierea și determinarea acestui caz. Cu toate acestea, în ciuda protestelor repetate ale jucătoarei care susțin contrariul, nici ITIA și nici altcineva implicat nu este”.

Conform aceluiași document, juriul a stabilit că „circumstanțele agravante” nu s-au aplicat în acest caz și decizia sa a fost de a o sancționa pe jucătoare pentru patru ani, cu începere de la începutul suspendării sale provizorii (7 octombrie 2022).

În documnetul detaliat se mai precizează că contestarea deciziei în cadrul Programului antidoping din tenis se face la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar toate detaliile și termenele vor fi decise de TAS.

Citește și: