• Dacă Viena folosește din nou veto-ul pe Schengen în octombrie sau decembrie, România va ataca Austria la Curtea Europeană de Justiție.
  • Prejudiciul cauzat României de veto-ul Austriei este de cel puțin două procente din produsul intern brut.
  • „În primul rând, România nu ar fi ajuns în această situație dacă ar fi avut un președinte și un ministru de Interne eficienți”, a explicat Vlad Botoș, europarlamentar, la Aleph News.

România va da în judecată Austria din cauza blocadei Schengen, anunță Ciolacu. Dacă Viena folosește din nou veto-ul pe Schengen în octombrie sau decembrie, România va ataca Austria la Curtea Europeană de Justiție.

„În primul rând, România nu ar fi ajuns în această situație dacă ar fi avut un președinte și un ministru de Interne eficienți. E o procedură juridică de durată, iar românii vor rezultate cât mai repede și am văzut asta în ultimii ani, de când noi îndeplinim toate criteriile tehnice să intrăm în spațiul Schengen. Noi avem acest subiect pe agenda Parlamentului European, ați văzut și discursul doamnei președinte Ursula von der Leyen, care a reiterat cel mai important discurs al ei, că România și Bulgaria trebuie să fie în spațiul Schengen”, a explicat Vlad Botoș, europarlamentar, la Aleph News.

Potrivit calculelor premierului, prejudiciul cauzat României de veto-ul Austriei este de cel puțin două procente din produsul intern brut, adică câteva miliarde de euro.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Eu, împreună cu Eugen Tomac, omul care a deschis deja un proces la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, și mă bucur să văd acum că și Guvernul face acest pas, am trimis o scrisoare acum două zile înscărcinatului Uniunii Europene în ceea ce privește sancțiunile pentru Rusia”, a explicat Vlad Botoș, europarlamentar, la Aleph News.

Citește și: