• O echipă de experți de la OCDE evaluează strategia României pentru economia digitală.
  • Experții OCDE vor determina gradul de conformitate al țării la cele mai puternice economii.
  • Ministrul Bogdan Ivan crede că aderarea la OCDE ar putea fi cea mai importantă după NATO și UE.

Ministrul Digitalizării vrea aderarea la OCDE. O echipă de experți din partea Organizației evaluează acum
strategia României cu privire la investițiile în domeniul economiei digitale.

Aderarea este cel mai important proiect de țară al României, spune Bogdan Ivan. Merge și mai departe. Obiectivul aderării României la OCDE ar putea fi cea mai mare realizare după aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, subliniază Ministrul.

Ar putea fi vorba doar de o mișcare politică care să vină în completarea aderării maritime și aeriene la spațiul Schengen?

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Dragoș Cabat, analist economic

,,Fiind membrii al Uniunii Europene, mai devreme sau mai târziu vom adera, dar suntem în mod clar codașii europei, împreună cu Bulgaria și Croația. Croația fiind membră a zonei Euro și Schengen și având un cadru legislativ mult mai dezvoltat decât noi în momentul acest, probabil că va adera înaintea noastră. Rămânem noi și cu Bulgarii din Europa. Putem să mai spunem că tot în proces de aderare mai este Brazilia. Sigur, era și Rusia, dar la Rusia nu se mai pune problema în momentul acesta”.

Care sunt șansele României în ceea ce privește aderarea la OCDE?

,,Nu suntem într-o situație extraordinară. Șansele sunt limitate, adică dacă am fost priviți cam peste tot, și în UE și NATO tot cu lecțiile nefăcute și pe promisiuni că la un moment dat vom îndeplini niște criterii. Se pare că la OECD nu se grăbesc chiar așa și vor ca mai întâi chiar să îndeplinim acele condiții legale în general și de funcționare a piețelor libere și de lipsa corupție și toate celelalte pe care le știm bine. Abia după aceea să ne primească în rândul țărilor membre. Cred că nu există voință politică”.

Citește și