Românii ar putea călători în SUA fără viză. Anunțul a fost făcut de Ambasadorul Român la Washington

  • Din 1 decembrie 2025, românii ar putea călători în SUA fără vize, anunță ambasadorul român la Washington.
  • România încearcă de mai mulți ani să fie acceptată în programul Visa Waiver. Țara noastră trebuie să atingă pragul minim cerut de americani privind rata de refuz a vizelor, adică 3%.
  • În 2019, rata de respingere a fost de 9%, în 2020 a fost de 10%, iar în 2021 de 17%, procent care s-a păstrat și anul trecut, în 2022.

Din 1 decembrie 2025, românii ar putea călători în SUA fără vize, anunță ambasadorul român la Washington, Dan-Andrei Muraru.

Același anunț a fost făcut de ambasadoarea SUA la București, dar a precizat că nu poate oferi garanții.

România încearcă de mai mulți ani să fie acceptată în programul Visa Waiver. Până acum însă, țara noastră nu a reușit să atingă pragul minim cerut de americani privind rata de refuz a vizelor, adică 3%.

Programul Visa Waiver (VWP) le permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească în Statele Unite fără viză pe o perioadă de până la 90 de zile.

În 2019, rata de respingere a fost de 9%, în 2020 a fost de 10%, iar în 2021 de 17%, procent care s-a păstrat și anul trecut, în 2022. Ambasadorul român Muraru speră anul acesta să fie undeva spre 7-8%. România, Bulgaria şi Cipru sunt singurele state membre ale Uniunii Europene care nu sunt incluse în acest program.

Citește și: