• Scandalul dintre primăria Sectorului 1 şi compania Romprest continuă
  • Romprest spune că în Sectorul 1 au fost făcute investiții de 50 de milioane de euro
  • Locuitorii sectorului spun că și-ar dori ca primarul lor să se implice mai mult

Stau în cel mai răsărit sector al Bucureștilor, dar s-ar putea trezi cu mormane de gunoi la poartă, pentru că primăria Sector 1 nu reușește să rezolve conflictul cu Romprest. Sorin Velicu, directorul Romprest, spune că a făcut toate investiţiile solicitate de administrația locală. Și așteaptă să-i fie plătită factura de 50 de milioane de euro.

În această sumă intră, spune Romprest, și deszăpezirea și curățarea străzilor cu un singur sens, unde s-a lucrat manual pentru că nu au intrat utilajele.

„Teza doamnei primar în sensul că serviciile facturate sunt nelegal facturate este eronată. Nu am prestat serviciul de salubrizare aşa cum era planificat să fie prestat la începutul anului când nu se ştia de pandemie. S-au schimbat sensurile de circulaţie şi au devenit sensuri unice în peste 200 de străzi. Noi am prestat acel serviciu cu oameni, adică am ieşit şi am măturat manual pe spaţiile respective”, a spus Sorina Velicu.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Până la acest moment, Primăria Sectorului 1 nu a oferit niciun răspuns la solicitarea făcută de Aleph News cu privire la situaţia gunoaielor şi a datoriei faţă de compania Romprest.

Sebastian Burduja, preşedintele PNL din Sectorul 1 spune că exista foarte multe proiecte de interes pentru cei care stau în Sectorul 1, dar care stau pe loc. Asta și pentru că primarul nu și-a delegat atribuțiile.

„Am venit în campanie în faţa oamenilor cu o listă de proiecte şi de angajamente şi trebuie să mă asigur şi să ne asigurăm că în aştia patru ani de zile le ducem la îndeplinire. Implică a avea un vice-primar PNL doamna Ramona Porumb votată în consiliu, dar care nu are atribuţii nici până în ziua de azi, deci nu există dispoziţi de primar care să-i încredinţezea numite răspunderi în primărie”, a declarat Sebastian Burduja.

Ce cred locuitorii Sectorului 1

Între timp, locuitorii Sectorului 1 îşi doresc ca cele două părţi să facă pace. Elena, Cristian și Monica spun ce așteaptă de la primar. Câțiva dintre cei pentru care Sectorul 1 e acasă de ani buni.

„Trebuie să se implice să ştie doleanţele fiecărui cetăţean din Sectorul 1. N-am văzut-o odată de când a preluat acest mandat să vobească, să vină, să spună cetăţenilor”, a spus Elena, care este pensionară.

„E groaznic, facem comparţie cu ce era înainte şi te gândeşti, bă am dat un vot de încredere ca să ce să fie mai rău. Să facă pace ar fi cel mai ok şi să înţeleagă că omul care trăieşte suferă nu ei”, a spus Cristian, ca este economist.

„S-a mai ameliorat faţă de cum era. Nu ştiu exact, cam de vreo două trei săptămâni, în Ianuarie ştiu că era dezastru”, crede Monica, educatoare.

În 2020, Bugetul Sectorului 1 a fost de aproximativ 396 de milioane de euro, iar în 2021 estimările spun că acesta ar putea să scadă la 375 de milioane de euro. Asta înseamnă că din bugetul primăriei alocat pe anul 2020, peste11% era destinat plăților către Romprest.