• Rudy Giuliani i-a spus unei angajate să nu vorbească cu FBI și să șteargă toate mesajele cu el, potrivit unui proces.
  • El i-a cerut ajutorul „pentru a căuta pe Google informații despre obstrucționarea justiției”, se arată în proces.
  • FBI a încheiat ancheta asupra lui Giuliani în anul 2022.

Rudy Giuliani i-a cerut unei angajate să șteargă toată conversația lor și să evite să vorbească cu FBI. El vrea să împiedice efectuarea unui act procedural și îi cere „ajutor pentru a căuta pe Google informații despre obstrucționarea justiției”, potrivit Insider.

Procesul, intentat luni de Noelle Dunphy, susține că Giuliani a agresat-o sexual pe parcursul anilor 2019 și 2020, în timp ce lucra pentru el. Procesul a fost intentat în urma despărțirii lui Dunphy de un partener pe fondul unei dispute legate de violența domestică, Giuliani i-a promis un loc de muncă bine plătit. Pe toată durata angajării sale ca asistent, Giuliani a hărțuit-o în mod repetat și a exercitat presiuni asupra ei pentru a întreține relații sexuale, susține Dunphy.

Intenția lui Dunphy pentru Giuliani se suprapune cu o anchetă de contraspionaj a FBI asupra lui Giuliani, care a început în 2019 și s-a încheiat anul trecut fără nicio acuzație.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Giuliani i-a cerut lui Dunphy să își șteargă mesajele cu el

I-a ordonat doamnei Dunphy să nu vorbească cu FBI despre el și despre diverse chestiuni la care fusese martoră în timp ce lucra pentru el și a amenințat-o pentru că avea acces la investigatori profesioniști”, declară un martor în cadrul procesului.

De-a lungul lunilor iunie și iulie ale anului 2019, Giuliani, fost procuror american pentru Districtul Sudic din New York, care la acea vreme era avocatul personal al lui Donald Trump, președintele Statelor Unite, a cerut ajutorul lui Dunphy pentru cercetări juridice, potrivit procesului.

„Giuliani i-a cerut ajutorul doamnei Dunphy pentru a căuta pe Google informații despre obstrucționarea justiției”, se arată în proces.

Dacă FBI-ul va căuta să o interogheze, ea ar trebui să nu-și amintească” nimic

Membrii FBI au încercat să vorbească cu Dunphy pentru ancheta din octombrie 2019, se arată în proces. Câteva săptămâni mai târziu, Giuliani i-a cerut să nu vorbească și să nu coopereze cu niciun agent, pentru că ar fi „distrus complet”, potrivit procesului.

Apartamentul și casa lui Giuliani din Manhattan au fost percheziționate în 2021 în cadrul anchetei FBI, ceea ce a declanșat controverse în instanță cu privire la probele pe care procurorii au fost autorizați să le examineze. De asemenea, procurorii au declarat în noiembrie, într-o document depus în instanță, că închid ancheta.

Cu toate acestea, Giuliani, prin purtătorul său de cuvânt Ted Goodman, a negat „fără echivoc” acuzațiile: „Vom continua să exercităm toate căile de atac și să aducem argumente atât cât este necesar”.

Citește și:

Înaintea următoarei lansări Starship, SpaceX angajează un șef important de la NASA pentru zboruri spațiale umane

Un tată disperat din UK fură lapte praf pentru a-și hrăni bebelușul. Creșterea prețurilor afectează mai multe familii

Surpriză neplăcută de la INS: Economia României a crescut cu 2,3% în primul trimestru din 2023, faţă de perioada similară din 2022. Aşteptarea analiştilor era o creştere de 4%