Președintele Afganistanului a părăsit țara după ce gruparea militantă radicală talibană a început să preia controlul asupra clădirilor guvernamentale.

Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a fugit din Kabul la bordul unui elicopter plin de bani, a anunțat luni ambasada Rusiei la Kabul, transmite agenţia rusă de ştiri TASS.

„În ceea ce privește motivele prăbușirii regimului, acestea sunt caracterizate de modul în care Ghani a fugit din țară. Patru mașini erau pline de bani și au încercat să mai înghesuie un sac cu bani în elicopter. Nu toți banii au reușit să fie băgaţi în elicopter, iar o parte din ei au rămas pe aerodrom”, a declarat un angajat al misiunii.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Luptătorii grupării militante radicale talibane au intrat duminică în Kabul fără a întâmpina rezistență și au început să preia controlul asupra clădirilor guvernamentale.

Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a părăsit țara. Talibanii au anunțat ulterior că au stabilit controlul asupra tuturor cartierelor din capitala afgană.