- Artiștii își tatuează clienții, iar fondurile strânse au fost donate forțelor ucrainene care se luptă cu trupele rusești.
- Într-o sâmbătă obișnuită, între 50 și 70 de persoane își fac tatuaje de la un grup de 15 artiști.
- Maratonul de tatuaje are loc în cartierul la modă Podil din Kiev, un centru hipster de dinainte de război care dă semne de renaștere.
Într-o fostă fabrică la modă din centrul Kievului, artiști tatuatori își desfășoară activitatea pentru a strânge fonduri pentru forțele armate ucrainene care duc lupte crâncene în estul țării. În fiecare sâmbătă din ultimele șapte săptămâni, tatuatorii au tatuat clienții, iar fondurile strânse sunt donate forțelor ucrainene care luptă împotriva trupelor rusești de când Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie.
Inițiativa a strâns 9.134 de dolari, a declarat cel care a inițiat-o, Sașa Filipchenko, în vârstă de 34 de ani, originar din peninsula Crimeea, ocupată de Rusia din 2014. „Vom continua să facem acest lucru până la sfârșitul războiului”, a declarat pentru Reuters Filipchenko, care locuiește la Kiev de cinci ani. „Poate că îl vom aduce înapoi pentru ziua victoriei”.
Într-o sâmbătă obișnuită, între 50 și 70 de pariori își fac tatuaje de la un grup de 15 artiști. „De ce să nu încercăm?”, a spus Zhylson Buakela, un artist tatuator ucraineano-brazilian în vârstă de 37 de ani, Zhylson Buakela.
„Am făcut-o timp de o săptămână sau două și acum este deja a șaptea săptămână… Atâta timp cât putem lua ceva capital și să-l dăm armatei, cred că este cel mai bun lucru pe care îl poți face”, a spus el. După ce luptele s-au îndepărtat de regiunea Kiev la începutul lunii aprilie, viața culturală a început să revină în capitala Ucrainei. Restaurantele și barurile s-au redeschis, în timp ce grupuri de tineri umplu din nou spațiile publice din Kiev.
Maratonul de tatuaje are loc în cartierul la modă Podil din Kiev, un centru hipster de dinainte de război care dă semne de renaștere. Miroslava Arnautova, în vârstă de 18 ani, a venit să își facă primul ei tatuaj. Ea a decis să își facă o schiță a unei păsări desenată inițial de artista ucraineană Lyubov Panchenko, în vârstă de 85 de ani, care a fost ucisă în timpul luptelor din orașul Bucha, din regiunea Kiev, în aprilie.
„Acesta este primul meu tatuaj, dar acum mă simt de parcă l-aș fi avut toată viața”, a declarat ea pentru Reuters. Pentru unii, inspirația a venit în timpul celor mai terifiante zile de război.
Liliya Tolmachova, în vârstă de 22 de ani, a ales unul care reprezintă un sicriu pe care sunt scrise cuvintele „Banderolka” (pachet), cuvânt care seamănă și cu numele lui Stepan Bandera, un lider al rezistenței naționaliste ucrainene din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.