• Ambasada Rusiei în Moldova își suspendă serviciile consulare din 5 august „din motive tehnice”, transmite un comunicat al reprezentanței diplomatice.
  • Nu este clar dacă sunt suspendate serviciile și la Consulatul Rusiei din Tiraspol.
  • Măsura vine după ce Republica Moldova a anunțat că va permite Rusiei să păstreeze doar 25 din cei peste 80 de angajați ai ambasadei.

Ambasada Rusiei în Moldova a anunțat că va înceta temporar acordarea de servicii consulare, începând din 5 august scrie Reuters. O mare parte din activitatea consulară a ambasadei le era dedicată celor peste 200.000 de posesori ai unui pașaport rusesc din Transnistria. Nu este precizat dacă serviciile sunt anulate și pentru consulatul din Tiraspol.

Anunțul vine în condițiile în care la ambasada de la Chișinău vor rămâne, începând din 15 august, doar 25 din cei peste 80 de diplomați. Republica Moldova a cerut reducerea personalului ambasadei, după ce o investigației jurnalistică a dezvăluit că pe sediul ambasadei din Chișinău sunt amplasate 28 de antene.

„Nu sunt declarați persona non grata. Pur și simplu li se cere să plece pentru a stabili paritatea”, a declarat Igor Zaharov, secretarul de presă al Ministerului de Externe din Republica Moldova.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a promis că Moscova va lua măsuri de represalii care vor fi anunțate ulterior.

Citește și: