• Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a amintit de războiul din Ucraina în mesajul său de Paște și a afirmat că există „lumină dincolo de întuneric”.
  • Prințul Charles a subliniat, de asemenea, suferința „victimelor nevinovate ale conflictului”, în mesajul său de Paște.
  • Invazia Rusiei în Ucraina a determinat milioane de oameni să își părăsească locuințele.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a amintit de războiul din Ucraina în mesajul său de Paște și a afirmat că există „lumină dincolo de întuneric”. El a spus că „mesajul lui Iisus despre speranță, despre triumful vieții asupra morții și al binelui asupra răului” va rezona în mod special cu creștinii din Ucraina în acest an. Prințul Charles a subliniat, de asemenea, suferința „victimelor nevinovate ale conflictului”, în mesajul său de Paște.

Prim ministrul britanic s-a adresat ucrainenilor în limba lor și i-a îndemnat pe aceștia să fie puternici și să aibă curaj în inimile lor.

Într-un mesaj video distribuit pe contul său de Twitter, premierul a spus că Paștele este un moment în care Marea Britanie „explodează cu o nouă viață și o nouă speranță”.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

El a spus că Paștele este, de asemenea, un moment pentru a reflecta asupra semnificației „sacrificiului de sine și a învierii” lui Hristos pentru oamenii de astăzi, în timp ce a adus un omagiu creștinilor din Marea Britanie „care își iubesc vecinii și fac nenumărate acte de bunătate”.

Amintindu-și de cei „din întreaga lume care se confruntă cu teama de persecuție”, Johnson a spus că pentru creștinii din Ucraina – indiferent dacă sărbătoresc Paștele astăzi sau echivalentul ortodox mai târziu în această lună – mesajul de speranță al lui Hristos va „răsuna în acest an poate mai mult decât oricare altul”.

Paștele ne spune că există lumină dincolo de întuneric, că dincolo de suferință se află răscumpărarea”, a adăugat el.

Premierul Johnson și-a completat mesajul, adresându-se creștinilor din Ucraina în limba lor.

Fiți puternici și aveți curaj în inima voastră, voi toți cei care vă încredeți în Domnul”, a transmis Boris Johnson.

Discursul premierului vine la o zi după ce acestuia și altor miniștri de rang înalt li s-a interzis intrarea în Rusia din cauza poziției – considerate de către Rusia „ostilă”- a Regatului Unit față de războiul din Ucraina.

Între timp, în mesajul său de Paște, Prințul de Wales a spus că este „distrus” de situația celor care sunt forțați să își părăsească locuințele din cauza conflictelor sau a persecuțiilor, dar a fost „profund mișcat” de cei care sunt gata să își deschidă casele pentru persoanele aflate în nevoie.

Invazia Rusiei în Ucraina a determinat milioane de oameni să își părăsească locuințele.

Astăzi, milioane de oameni se găsesc strămutați, obosiți de călătoria lor din locuri tulburi, răniți de trecut, temători de viitor – și care au nevoie de o primire, de odihnă și de bunătate”, a declarat Prințul Charles, citat de BBC.

El a adăugat că a fost profund emoționant să vadă cum atât de mulți oameni sunt gata să își deschidă casele pentru cei aflați în nevoie și cum și-au oferit timpul și resursele pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu o asemenea durere și greutăți care distrug sufletul.

În Marea Britanie, peste 200.000 de persoane și-au exprimat interesul de a găzdui refugiați ucraineni prin intermediul programului guvernamental de sponsorizare Homes for Ukraine – deși a fost criticat pentru că este prea birocratic și lent.

De la declanşarea războiului și până astăzi – 17 aprilie – în România au intrat 730.599 de cetăţeni ucraineni.