• Cel puțin 386 de copii ucraineni s-au întors acasă de când a început războiul, până acum.
  • Rusia a transferat illegal, sub pretextul evacuării sau reabilitării, până la 19.500 de copii ucraineni.
  • Mykola Kuleba, șeful organizației Salvați Ucraina, a declarant că „în ciuda eforturilor viguroase, salvarea și înapoierea minorilor nu este un lucru ușor.

A început a 7-a misiune de salvare a copiilor ucraineni deportați ilegal în Rusia, de când a început războiul. Guvernul ucrainean luptă și ajută grupurile de mame ucrainene, să-și găsească fiii și fiicele. Oksana Stetsenko nu și-a văzut fiul 8 luni de zile, de când armata rusă i l-a luat.

Oficialii ucraineni spun că acești copii au fost furați din Ucraina, nu deportați. În prezent, ei estimează că cel puțin 386 de copii ucraineni s-au întors acasă de la începutul războiului.

Rusia a transferat illegal, sub pretextul evacuării sau reabilitării, până la 19.500 de copii ucraineni, potrivit Ministerului ucrainean al Reintegrării, care monitorizează teritoriile ocupate.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Mykola Kuleba, șeful organizației Salvați Ucraina, a declarant că „în ciuda eforturilor viguroase, salvarea și înapoierea minorilor nu este un lucru ușor. Este un proces îndelungat și complicat, afectat de birocrație și este din ce în ce mai mult blocat de autoritățile ruse”.

În august, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, liderul Salvați Ucraina a declarat că „copiii noștri nu sunt arme sau scuturi, sunt doar niște copilași care au dreptul la o copilărie fericită”.

Citește și: