• Președintele Putin este convins că forțele rusești pot învinge în Ucraina printr-un război de uzură.
  • „Ucraina contează mai mult pentru el decât pentru noi, a declarat joi directorul CIA, William Burns, în fața parlamentarilor.
  • În pofida problemelor cu care se confruntă forțele rusești din Ucraina, „Putin are o viziune pe termen lung”.

Președintele Vladimir Putin este convins că poate învinge în Ucraina printr-un război de uzură. „Ucraina contează mai mult pentru el decât pentru noi”, a declarat joi directorul CIA, William Burns, în fața parlamentarilor.

În pofida moralului și a altor probleme cu care se confruntă forțele rusești din Ucraina, „Putin are o viziune pe termen lung”, a declarat Burns în cadrul unei audieri a Comisiei pentru Informații a Camerei Reprezentanților. „Cred că se dublează miza” , a declarat William Burns. „Cred că este convins că poate face ca timpul să lucreze pentru el”.

Directorul CIA, fost ambasador al SUA în Rusia crede că Putin este convins de ceva timp că Ucraina contează mai mult pentru el decât pentru SUA, informează NBC News.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Preșendintele rus crede că îi poate șlefui pe ucraineni prin acest război de uzură, că îi poate uza pe susținătorii occidentali ai Ucrainei.” , a mai precizat Burns în cadrul aceleași audieri
În raportul său anual privind amenințările globale, Biroul Directorului Serviciului Național de Informații a scris că Rusia probabil nu va reuși să obțină câștiguri teritoriale majore în Ucraina în acest an și că va fi greu să cucerească întreaga regiune Donbas din estul țării.

„Armata rusă s-a confruntat și va continua să se confrunte cu probleme de uzură, deficit de personal și probleme de moral care au lăsat forțele sale vulnerabile la contraatacurile ucrainene”, se arată în raport.

Relațiile Chinei cu Rusia

În ceea ce privește China, Burns a declarat că Beijingul nu a luat o decizie cu privire la posibilitatea de a întreprinde o acțiune militară pentru a prelua controlul asupra Taiwanului, dar a spus că nu ar „subestima ambiția actualei conduceri chineze în această privință sau determinarea”.

Burns a sugerat, de asemenea, că China ar trebui probabil să cântărească impactul economic dacă ar alege să înarmeze Rusia, deoarece ar putea să o priveze de accesul la piața europeană.

„A fost important ca liderii europeni să se exprime și în această problemă, deoarece cred că, de mult timp, conducerea chineză a presupus că ar putea să creeze o prăpastie între Statele Unite și aliații noștri europeni pe o problemă ca aceasta”, a spus Burns. „Cred că faptul că mai mulți lideri europeni proeminenți au vorbit direct despre acest lucru este un pas foarte important.”

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat China să nu trimită arme către Rusia