• Aproximativ 2.000 de persoane au fost arestate la proteste față de război.
  • Mobilizarea haotică a bărbaților pentru a lupta în Ucraina a determinat mii de bărbați în vârstă de luptă să fugă din țară.
  • Unele persoane au primit prompt documente de chemare în armată.

Comisarul militar al regiunii ruse Khabarovsk a fost demis din funcție după ce jumătate din bărbații mobilizați au fost trimiși acasă deoarece nu îndeplineau criteriile de recrutare, a declarat luni dimineață guvernatorul regiunii.

Prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial, declarată de președintele Vladimir Putin la 21 septembrie, a dus la o nemulțumire generalizată în rândul oficialilor și cetățenilor cu privire la modul în care a fost gestionat proiectul, inclusiv plângeri cu privire la ofițerii de înrolare care au trimis hârtii de chemare în mod clar neeligibile.

În 10 zile, câteva mii de compatrioți de-ai noștri au primit citații și au ajuns la birourile de înregistrare și înrolare militară, a declarat Mihail Degtyarev, guvernatorul regiunii Khabarovsk din Orientul Îndepărtat al Rusiei, într-o postare video pe aplicația de mesagerie Telegram.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aproximativ jumătate dintre ei ne-am întors acasă, deoarece nu îndeplineau criteriile de selecție pentru a intra în serviciul militar.

Degtyarev a declarat că înlăturarea comisarului, Iuri Laiko, nu va afecta planul de mobilizare stabilit de Putin. Mobilizarea haotică a bărbaților pentru a lupta în Ucraina a determinat, de asemenea, mii de bărbați în vârstă de luptă să fugă din țară pentru a evita un proiect care a fost prezentat ca înrolându-i pe cei cu experiență și specialități militare, dar care de multe ori a părut să nu țină cont de dosarele de serviciu, de sănătate, de statutul de student și chiar de vârstă.

Aproximativ 2.000 de persoane au fost arestate la proteste față de război în peste 30 de orașe și localități, iar unele dintre ele au primit prompt documente de chemare în armată – lucru despre care Kremlinul a spus că este perfect legal.