• Joe Biden i-a spus lui Volodimir Zelenski că va „acționa rapid” pentru a trimite Ucrainei un nou ajutor militar.
  • Camera Reprezentanților a aprobat proiectul de lege sâmbătă, după luni de blocaj politic în cameră.
  • Rusia are o forţă de până la 25.000 de militari care vor încerca să ia cu asalt oraşul Chasiv Yar din estul Ucrainei şi satele din jur, a declarat luni armata ucraineană.

UPDATE 19:00

Armata Rusiei a lovit un depozit cu vehicule aeriene fără pilot (UAV) a Brigăzii de Apărare a 113-a ucraineană și a distrus lansatorul unui sistem american de rachete antiaeriene MIM-23 HAWK (SAM), a citat agenția de știri de stat TASS, Ministerul Rusiei. Apărarea, cum se spune.

„Aviația operațional-tactică, forțele de rachete și artileria grupărilor de trupe ale Forțelor Armate ale Federației Ruse au distrus un lansator al sistemului de rachete antiaeriene MIM-23 HAWK fabricat în Statele Unite”, a spus ministerul.

Ministerul a adăugat că forțele au lovit un depozit care conține forța de muncă și echipamentul militar al forțelor ucrainene.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

UPDATE 18:00

Gigantul energetic controlat de Kremlin, Gazprom GAZP.MM, spune că se lucrează la noi legături între rețelele sale de conducte de est și vest, după ce luna trecută a lansat construcția unei conducte de 800 km (500 mile) în estul îndepărtat al Rusiei.

Conducta Belogorsk-Khabarovsk este proiectată să conecteze Puterea Siberiei, legată de China, cu legătura existentă Sahalin-Khabarovsk-Vladivostok.

Datorită invaziei Ucrainei de către Rusia, fluxurile de gaze rusești către Europa au scăzut brusc. Rusia redirecționează fluxurile de gaze și încearcă să creeze legături mai strânse cu Asia, în special cu cel mai mare consumator de energie din lume, China.

Moscova încearcă, de asemenea, să stimuleze exporturile de gaze către China prin construirea conductei Power of Siberia 2. Conducta este proiectată să transporte 50 de miliarde de metri cubi (bcm) de gaz natural pe an din regiunea Yamal din nordul Rusiei până în China, via Mongolia.

Aproape la fel de mult ca conducta Nord Stream 1, acum inactivă, către Europa, sub Marea Baltică, care a fost avariată de explozii în 2022.

UPDATE 17:00

SUA pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care provine din proiectul de lege de ajutor extern, care nu a fost încă adoptat, au declarat doi oficiali americani agenției de presă Reuters.

Senatul SUA urmează să voteze un pachet major de ajutor care include 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Trecerea sa este aproape sigură după ce Camera Reprezentanților a aprobat asistența în weekend, cu sprijin bipartizan larg.

Pachetul de ajutor include vehicule, muniție de apărare antiaeriană Stinger, muniție suplimentară pentru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniție de artilerie de 155 mm, muniție antitanc TOW și Javelin și alte arme care pot fi folosite imediat pe câmpul de luptă, au spus oficialii, vorbind. cu condiția anonimatului.

UPDATE 16:00

Unsprezece oameni au fost uciși și 48 au fost răniți săptămâna trecută în regiunile de graniță cu Rusia din cauza atacurilor ucrainene, a anunțat agenția de știri de stat TASS, citată de Ministerul rus de Externe.

„În ultima săptămână, 59 de civili au fost victime ale bombardamentelor naziste [ucrainene]: 48 au fost răniți, inclusiv un copil, și 11 au murit”, Rodion Miroshnik, ambasadorul larg al ministerului responsabil cu supravegherea „crimelor regimului de la Kiev” .

El a adăugat că, în ultima săptămână, forțele ucrainene au tras „cel puțin 1.278 de cartușe de muniție” în instalațiile civile din regiunile de graniță.

„În ultima săptămână, forțele ucrainene au intensificat loviturile cu drone asupra instalațiilor civile de-a lungul întregii linii de angajare”, a spus Miroshnik. „Numai în ultimele 24 de ore, armata rusă a suprimat 83 de drone de recunoaștere și lovitură peste regiunea Herson și a doborât 18 drone peste regiunea Belgorod”.

UPDATE 15:00

Un comandant al Gărzii Naționale a Ucrainei a declarat că Rusia plănuiește „surprize neplăcute” în cadrul unei potențiale ofensive de vară.

Vorbind pentru postul de știri Liga Net, Oleksandr Pivnenko, a declarat că, în cadrul unei potențiale ofensive, Garda Națională nu exclude încercările Rusiei de a viza Harkov – al doilea oraș ca mărime din țară.

El a spus că trupele ar putea obține unele succese într-o ofensivă de vară prin atacarea unor „locuri neașteptate” din regiune, dar nu vor obține victorii strategice.

UPDATE 14:00

Ministrul rus al apărării a declarat că trupele sale vor crește intensitatea loviturilor asupra centrelor logistice și a depozitelor de depozitare a armelor occidentale din Ucraina.

Serghei Șoigu a abordat noul pachet de ajutor militar american pentru Ucraina, în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari, în declarații adresate oficialilor din domeniul apărării.

Într-o reacție aparentă la pachetul de ajutor, dl Șoigu a declarat: „În proporție cu amenințările reprezentate de Statele Unite și aliații lor, vom continua să îmbunătățim compoziția și structura forțelor armate și să creștem producția celor mai populare arme și echipamente militare.

UPDATE 13:00

Ministrul ucrainean de externe a suspendat serviciile consulare pentru cetățenii de sex masculin de vârstă militară care locuiesc în străinătate.

În ceea ce pare a fi o măsură de stimulare a conscripției, ministrul de externe Dmytro Kuleba a declarat într-o declarație pe X că trebuie luate măsuri pentru a restabili „tratamentul corect”.

UPDATE 12:00

Înaintea deplasării sale în Polonia din această după-amiază, prim-ministrul Rishi Sunak a discutat cu președintele ucrainean VolodiImir Zelenski.

În timpul convorbirii, domnul Sunak l-a asigurat pe domnul Zelenskyy de „sprijinul ferm al Regatului Unit pentru apărarea Ucrainei împotriva ambițiilor brutale și expansioniste ale Rusiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Premierul a confirmat, de asemenea, că Marea Britanie va oferi o finanțare suplimentară imediată de 500 de milioane de lire sterline – care va include 60 de ambarcațiuni, peste 400 de vehicule și peste 1.600 de rachete.

UPDATE 11:00

Ministerul rus al Apărării a afirmat că a preluat controlul asupra Novmykhalivka – un oraș care ar putea duce la alte colonizări.

Deși orașul nu are nicio semnificație militară, se află pe drumuri care duc la așezări care se întind de-a lungul râului Sukhiy Yaly, a declarat Ministerul britanic al Apărării (MoD).

Forțele rusești ar fi intrat în oraș la 9 februarie și l-au curățat complet în 73 de zile – acoperind o distanță de mai puțin de 5 km.

UPDATE 10:00

Kremlinul a lansat o operațiune pentru a-i convinge pe ucraineni să fugă din Harkov – al doilea oraș ca mărime din Ucraina – înaintea unei posibile viitoare ofensive, susțin analiștii.

În martie, propagandistul televiziunii de stat ruse Vladimir Solovyov a declarat că forțele ar trebui să distrugă orașul Harkov „sfert cu sfert” și a sugerat să ofere civililor ucraineni 48 de ore pentru a părăsi orașul.

UPDATE 8:00

Rishi Sunak va anunța cel mai mare pachet de ajutor militar al Regatului Unit pentru Ucraina în timpul unei călătorii în Polonia, în cursul zilei de astăzi.

În pachet sunt incluse aproximativ 400 de vehicule, 60 de ambarcațiuni, 1.600 de rachete de atac și de apărare aeriană și patru milioane de muniții.

Anunțul are loc în timpul unei perioade de declin pentru Ucraina, deoarece forțele rusești au câștigat avantajul în ultimele săptămâni.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Joe Biden i-a spus lui Volodimir Zelenski că va „acționa rapid” pentru a trimite Ucrainei un nou ajutor militar, după ce legislatorii americani au adoptat un pachet de sprijin de 61 de miliarde de dolari.

Camera Reprezentanților a aprobat proiectul de lege sâmbătă, după luni de blocaj politic în cameră, scrie BBC.

Biden a promis un sprijin „semnificativ” pentru Kiev – inclusiv mai multe sisteme de apărare aeriană – dacă senatorii vor aproba proiectul de lege, așa cum se așteaptă marți.

Asigurările vin în contextul în care atacurile rusești au distrus un turn de televiziune din Harkov.

Rusia are o forţă de până la 25.000 de militari care vor încerca să ia cu asalt oraşul Chasiv Yar din estul Ucrainei şi satele din jur, a declarat luni armata ucraineană.

Citește și