• Volodimir Zelenski a discutat cu prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov despre consolidarea securității de la Marea Neagră.
  • Volodimir Zelenski a postat pe platforma X un videoclip în care a anunțat întâlnirea.
  • Volodimir Zelenski: „Parteneriatul ucraineano-bulgar devine din ce în ce mai puternic.”

21.00-Premierul italian a discutat cu glumeții despre „oboseala” internațională în legătură cu războiul din Ucraina, relatează Reuters

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat că există o „oboseală” internațională în ceea ce privește războiul din Ucraina într-o convorbire telefonică cu glumeții ruși în septembrie, potrivit Reuters.

19.00-Orice F-16 dat Ucrainei va dura doar „aproximativ 20 de zile”, susține Rusia

Ministrul rus al apărării a afirmat miercuri că orice avion de luptă F-16 pe care Occidentul îl furnizează Ucrainei va rezista doar 20 de zile dacă sistemele rusești de apărare aeriană funcționează eficient.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

17.00-Ucraina afirmă că avioane de război rusești aruncă explozibili pe rutele maritime din Marea Neagră

Ucraina a declarat miercuri că avioanele de război rusești au aruncat de trei ori în ultimele 24 de ore „obiecte explozive” în calea probabilă a navelor civile din Marea Neagră, însă coridorul său de navigație nou înființat funcționează în continuare.

15:00 – Un atac cu o dronă rusă a incendiat rafinăria de petrol Kremenchuk din centrul Ucrainei și a întrerupt alimentarea cu energie electrică în trei sate, au declarat oficiali

13:00 – Două persoane au fost ucise în atacurile din Rusia, potrivit autorităților

„Un atac rusesc asupra orașului Kherson din estul Ucrainei a ucis o persoană și a rănit alte două”, a declarat guvernatorul regiunii, iar un atac cu dronă rusă ar fi ucis un alt civil la Nikopol. Forțele rusești au cucerit Kherson la începutul războiului, dar apoi l-au abandonat în urmă cu un an.

10.00 – Rusia a atacat cu 20 de drone kamikaze

„Rusia a lansat 20 de drone kamikaze și o rachetă într-un atac care a vizat infrastructura militară a Ucrainei”, au declarat forțele aeriene , în timp ce oficiali regionali au declarat că a fost lovită rafinăria de petrol Kremenchuk.

Știrea inițială

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că a discutat cu prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov, despre modalitățile de consolidare a securității de la Marea Neagră „în fața militarizării rusești și a amenințărilor la adresa libertății de navigație”.

Președintele Ucrainei a postat pe platforma X un videoclip în care a anunțat întâlnirea.

Volodimir Zelenski a spus că :„Parteneriatul cu Bulgaria devine din ce în ce mai puternic. Consolidarea securității Mării Negre ne permite să contracarăm agresiunea rusă, să consolidăm securitatea alimentară globală, să avansăm integrarea Ucrainei în UE și să sprijinim formula de pace.”

Citește și: