• Marea Britanie va aloca aproximativ 16 milioane de lire sterline [20,5 milioane de dolari] pentru a consolida securitatea cibernetică a Ucrainei.
  • La acest pachet care se adaugă cele 6,35 milioane de lire sterline anunțate anul trecut pentru apărarea infrastructurii ucrainene, critică de atacurile paralizante ale Rusiei.
  • Săptămâna viitoare, Sunak va cere, de asemenea, antreprenorilor și întreprinderilor să își intensifice investițiile în Ucraina.

Marea Britanie a declarat duminică că își va extinde programul de sprijinire a apărării cibernetice a Ucrainei, în contextul în care aceasta lansează o contraofensivă împotriva Rusiei. În anunțul făcut, guvernul britanic a declarat că va oferi o finanțare suplimentară de 16 milioane de lire sterline (20,5 milioane de dolari), cu posibilitatea ca alte 9 milioane de lire sterline să provină de la aliații internaționali, scrie Reuters.

Londra a declarat că acest pachet – care se adaugă la cele 6,35 milioane de lire sterline anunțate anul trecut – va echipa mai bine Ucraina pentru a-și apăra infrastructura națională critică de atacurile paralizante ale Rusiei, în timp ce Kievul organizează o contraofensivă pentru a respinge forțele rusești din porțiunile din sudul și estul Ucrainei pe care le ocupă.

„Atacurile îngrozitoare ale Rusiei asupra Ucrainei nu se limitează la invazia lor terestră barbară, ci implică, de asemenea, încercări bolnăvicioase de a ataca infrastructura lor cibernetică care furnizează servicii vitale, de la servicii bancare la aprovizionarea cu energie, pentru ucrainenii nevinovați”, a declarat premierul britanic Rishi Sunak.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Această finanțare este esențială pentru a opri aceste atacuri, pentru a întări apărarea cibernetică a Ucrainei și pentru a crește capacitatea țării de a detecta și dezactiva programele malware care îi vizează”, spune Sunak.

Săptămâna viitoare, Sunak va cere, de asemenea, antreprenorilor și întreprinderilor să își intensifice investițiile în Ucraina în cadrul unei conferințe pentru a o ajuta să reconstruiască economia țării după invazia Rusiei.

Citește și