• Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Canadei.
  • Pilotul Red Bull este la al cincilea pole position din acest sezon.
  • Lewis Hamilton, de șapte ori câștigător în Canada, va fi pe locul trei.

Liderul campionatului de Formula 1, Max Verstappen, a obținut sâmbătă pole position-ul în calificările pe ploaie pentru Marele Premiu al Canadei, în urma cărora ar putea obține cea de-a 100-a victorie istorică a echipei Red Bull, scrie Reuters.

A fost o după-amiază imprevizibilă pe circuitul Gilles Villeneuve, care a fost măturat de ploaie, în timp ce echipele au trecut de la pneuri de ploaie la pneuri slick, pe măsură ce condițiile de circuit se schimbau.
Pariul și un pic de noroc au dat roade inițial pentru germanul Nico Hulkenberg, care și-a plasat Haas-ul alături de olandez pe prima linie, dar apoi a primit o penalizare de trei locuri pentru încălcarea regulilor privind steagul roșu.

Astfel, Fernando Alonso, de la Aston Martin, a urcat pe prima linie, iar alte penalizări de după sesiune au provocat agitație. Lewis Hamilton, de șapte ori câștigător în Canada, va fi pe locul trei, cu coechipierul său de la Mercedes, George Russell, pe locul patru, iar Hulkenberg pe cinci.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA

Pole-ul, obținut într-un timp de un minut și 25,858 secunde, a fost al 25-lea din cariera lui Verstappen. „A fost super alunecos în unele locuri, dar am luat toate deciziile corecte, am ales momentul potrivit pe pistă pentru a face timpii pe tur și sunt foarte fericit să fiu în pole position”, a declarat Verstappen. „Îmi place să conduc pe ploaie”.

Citește și