• Președintele american Joe Biden și-a prezentat sâmbătă la Philadelphia, în primul său miting politic de la lansarea campaniei sale în aprilie.
  • Biden a vorbit despre pachetul său de infrastructură de 1.200 de miliarde de dolari, adoptat cu sprijin bipartizan în Congres.
  • Alegătorii sindicali l-au ajutat pe Biden să câștige în 2020 state esențiale pentru alegeri, inclusiv Pennsylvania, Wisconsin și Michigan.

Președintele Joe Biden și-a prezentat sâmbătă la Philadelphia, în primul său miting politic de la lansarea campaniei sale în aprilie, campania pentru realegerea în 2024 în fața membrilor de sindicat, cu scopul de a consolida o parte esențială a coaliției sale politice și de a întări sprijinul în rândul alegătorilor din clasa muncitoare, scrie Reuters.

AFL-CIO, care include 60 de sindicate reprezentând peste 12,5 milioane de lucrători, i-a susținut pe Biden și pe contracandidata sa, vicepreședintele Kamala Harris, în această săptămână.

Despre ce a vorbit președintele american în Pennsylvania

„Când am candidat la președinție, v-am spus că vă voi susține și am făcut-o”, le-a spus Biden celor aproximativ 2.000 de membri de sindicat prezenți. „Dar și voi m-ați susținut pe mine”.
Biden a spus că susținerea timpurie va face „o diferență uriașă” în alegeri.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Apreciat de liderii sindicali ca fiind cel mai pro-sindicate președinte din istorie, Biden a sprijinit negocierile colective în cadrul companiilor, a anulat regulile implementate de predecesorul său republican Donald Trump care au slăbit protecția lucrătorilor, a făcut presiuni pentru a inversa un declin de zeci de ani al numărului de membri ai sindicatelor și a facilitat construcția de poduri și porturi în întreaga țară pentru sindicate.

În remarcile sale, Biden a vorbit despre pachetul său de infrastructură de 1.200 de miliarde de dolari, adoptat cu sprijin bipartizan în Congres. Administrația sa a lansat deja 32.000 de proiecte de infrastructură în întreaga țară, a adăugat Biden.

Alegătorii sindicali l-au ajutat pe Biden să câștige în 2020 state esențiale pentru alegeri, inclusiv Pennsylvania, Wisconsin și Michigan. Se așteaptă ca sindicatele să joace un rol important în operațiunile de bază ale Partidului Democrat în perspectiva alegerilor din 2024.

Citește și