• „Aşa cum am spus, orice eșec se poate transforma într-o victorie”, a scris Kuleba într-un mesaj pe Twitter.
  • Kuleba a transmis că sarcina demilitarizării este de fapt „îndeplinită”.
  • „De aceea avem dreptate când le spunem partenerilor noştri că Putin va putea să le explice ruşilor atât pierderea Crimeii, cât şi a Ucrainei în general”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Dmitro Kuleba reacționează pe mai multe rețele sociale asupra declaraţiei făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit căruia obiectivul „demilitarizării” Ucrainei a fost în mare parte atins, transmite Agerpres. „Aşa cum am spus, Rusia poate transforma orice eşec într-o victorie”, a scris Kuleba într-un mesaj pe Twitter.

De asemenea, într-o altă postare pe care a făcut-o Kuleba, dar de data aceasta pe Facebook, a transmis că sarcina demilitarizării este de fapt „îndeplinită”. „Din ce în ce mai puțin Ucraina își folosește armele, iar mai mult folosește sistemele de armament furnizate de țările occidentale.”

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Totuși, toate sarcinile sunt îndeplinite. Ucraina, ca membră a UE și NATO, nu va putea ataca Rusia, Crimeea nu mai este o povară pentru bugetul Rusiei, naziștii au rămas doar în Rusia, iar pierderea soldaților ruși și tehnologiei în Ucraina, pe care nu o vom spune nimănui, ne-a ajutat. Rusia este mai puternică ca niciodată.”

„De asta avem dreptate când le spunem partenerilor că Putin va putea explica rușilor și pierderea Crimeei, și Ucrainei în general. Principalul lucru pentru parteneri este să nu se teamă de schimbările globale și să nu se oprească în a sprijini Ucraina. Viața fără Rusia modernă este posibilă. Și muncim zilnic la arme noi pentru forțele de apărare ucrainene, la consolidarea coaliției mondiale pentru susținerea Formula Păcii și la restaurarea Ucrainei.”

Citește și: