• Putin le-a spus șefilor industriei de apărare din Rusia să crească capacitatea de a producție de arme.
  • Președintele rus a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite la Tula, un centru pentru producția de arme.
  • Putin a spus săptămâna aceasta că armata rusă trebuie să învețe și să remedieze problemele de care a suferit în Ucraina, promițând că va oferi forței armate tot ceea ce are nevoie pentru a continua războiul.

Președintele Vladimir Putin le-a spus vineri șefilor industriei de apărare din Rusia să crească capacitatea de a producție de arme pentru a se asigura că armata rusă obține rapid toate echipamentele militare de care au nevoie pentru a lupta în Ucraina, potrivit Reuters.

Putin, care a prezentat războiul Rusiei în Ucraina ca parte a unui efort istoric de a respinge ceea ce el spune că este influența excesivă a Occidentului asupra afacerilor globale, a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite la Tula, un centru pentru producția de arme.

„Cea mai importantă sarcină cheie a complexului nostru militar-industrial este de a oferi unităților și forțelor noastre din prima linie tot ce au nevoie: arme, muniții și echipamente în cantitățile necesare și de calitate potrivită în cel mai scurt timp posibil” , a spus Putin.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Cea mai importantă sarcină cheie a complexului nostru militar-industrial este de a oferi unităților și forțelor noastre din prima linie tot ce au nevoie: arme, muniții și echipamente în cantitățile necesare și de calitate potrivită în cel mai scurt timp posibil” , a spus Putin.

„Este, de asemenea, important să perfecționăm și să îmbunătățim semnificativ caracteristicile tehnice ale armelor și echipamentelor pentru luptătorii noștri pe baza experienței de luptă pe care am dobândit-o” , a mai subliniat Putin.

Putin a spus săptămâna aceasta că armata rusă trebuie să învețe și să remedieze problemele de care a suferit în Ucraina, promițând că va oferi forței armate tot ceea ce are nevoie pentru a continua războiul.

De când zeci de mii de soldați ruși au pătruns în Ucraina la 24 februarie în ceea ce Putin a numit ,,o operațiune militară specială” , Moscova a cedat aproximativ jumătate din teritoriul pe care l-a cucerit inițial.

A pierdut sau a abandonat cantități semnificative de echipamente militare și, potrivit oficialilor americani, a suferit zeci de mii de pierderi de vieți omenești.

Putin a recunoscut că o campanie de mobilizare pentru a adăuga aproximativ 300.000 de soldați nu a decurs conform planului și a ordonat remedierea urgentă a lipsurilor, care au inclus uneori lipsa echipamentelor de bază și a instruirii.

Cu toate acestea, Rusia controlează în continuare o parte semnificativă din Ucraina, iar Putin a declarat că Moscova va învinge în ciuda rezistenței acerbe a ucrainenilor și a faptului că Ucraina a primit miliarde de dolari în arme occidentale, împreună cu informații militare și alte ajutoare.

El a declarat săptămâna aceasta că statul va asigura satisfacerea nevoilor armatei, fără ,,restricții de finanțare” , dar a spus că nu este nevoie să ,,militarizeze” economia.

Vineri, el le-a spus șefilor din industria de apărare că dorește să audă propunerile acestora cu privire la modul de rezolvare a unor probleme nespecificate și a dorit ca specialiștii din industria de apărare să lucreze direct cu forțele din prima linie pentru a perfecționa în mod regulat armele și echipamentele.

Industria de apărare se află sub presiune pentru a livra rezultate.

Un lider sindical din regiunea Urali a declarat săptămâna trecută agenției de știri TASS că societățile implicate în comenzi de apărare din această regiune au trecut la o săptămână de șase zile, cu muncitori care lucrează în schimburi de până la 12 ore.

Ministrul apărării, Serghei Shoigu, a vizitat vineri fabrica de arme Kalașnikov din Ijevsk și i-a spus directorului acesteia că statul va ,,crește semnificativ” comenzile de la uzină anul viitor, a declarat canalul de știri militare Zvezda.