• Rusia a atacat noaptea trecută, pentru a treia oară portul Ismail, de la granița cu România.
  • Ismail este unul dintre cele două porturi ucrainene majore pentru exportul de cereale de pe Dunăre.
  • Cu o zi înainte, Rusia a atacat și portul dunărean Reni.

UPDATE MApN infirma atacul rus de pe teritoriul României

„Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României”, transmite MApN.

MApN: „Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.”

UPDATE Ucraina: O dronă rusă a căzut și a explodat pe teritoriul României/ MApN infirma atacul

În timpul atacului masiv rusesc de astăzi din zona portului Ismail, dronele rusești Shahed au căzut și au detonat pe teritoriul României. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleh Nikolenko, cu referire la informațiile Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE

ȘTIREA INIȚIALĂ

Rusia a atacat noaptea trecută, pentru a treia oară portul Izmail, de la granița cu România. Potrivit Guvernatorul din Odesa atacul a durat trei ore şi jumătate. Mai multe clădiri au fost avariate.

Apărarea aeriană ucraineană a reușit să intercepteze și să doboare 17 drone care vizau regiunea Odesa, conform declarației guvernatorului Oleg Kiper pe Telegram. Totuși, unele drone au reușit să își atingă țintele, scrie The Guardian.

Atacul asupra orașului Ismail a produs daune extinse, afectând depozite, utilaje agricole și echipamente industriale. Mai multe incendii au izbucnit în locuințele, dar au fost stinse rapid. Nu au fost înregistrate victime.

Ismail este unul dintre cele două porturi ucrainene majore pentru exportul de cereale de pe Dunăre.

Cu o zi înainte, Rusia a atacat și portul dunărean Reni. Rusia și-a îndreptat din ce în ce mai mult atenția către infrastructura portuară începând cu luna iulie, când a ieșit din acordul anterior negociat între ONU și Turcia, care permitea Ucrainei să își exporte cerealele prin porturile din Marea Neagră.

Citește și: