• 3 medalii de argint și una de bronz câștigate de România la Olimpiada Internațională de Informatică.
  • România se clasează pe locul 2 din toate timpurile în clasamentul „Hall of Fame” al Olimpiadei.
  • Alexandru Luchianov devine unul dintre cei mai laureați români din istoria Olimpiadei Internaționale de Informatică.

La Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări. „Anul acesta, echipa României a reușit un rezultat extraordinar, câștigând 3 medalii de argint și o medalie de bronz au intrat în palmaresul țării, prin efortul unor tineri excepționali”, scrie Ministerul Educației printr-o postare pe Facebook.

Argintul a mers către 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮-𝐑𝐚𝐮𝐥 𝐓𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚𝐧, elev al Liceului Teoretic  „Aurel Vlaicu”, Orăștie, 𝐋𝐮𝐜𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐣𝐮-𝐕𝐞𝐫𝐳𝐨𝐭𝐭𝐢, de la Colegiul Național de Informatică  „Tudor Vianu”, București și 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢-𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐈𝐨𝐧, elev al Liceului Internațional de Informatică, București.  Medalia de bronz a fost obținută de elevul 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐋𝐮𝐜𝐡𝐢𝐚𝐧𝐨𝐯, de la Liceul Internațional de Informatică, București.

Datorită acestor calificări, România continuă să se mențină pe locul al doilea  „all times” în clasamentul „Hall of Fame” al Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu un total de 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a  Chinei.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Alexandru Luchianov, care are patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică, devine unul dintre cei mai titrați români în istoria acestei competiții, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor României la IOI, doar 2 români au reușit să obțină rezultate mai bune.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu,Liceul Teoretic  „Emil Racoviță”, Vaslui, Team Leade și Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

Citește și: